dinsdag 29 augustus 2006

Geven om te ontvangen

God wil je tijd vermenigvuldigen
Vrijwel iedereen ziet het weekend, of toch op z'n minst de zondag, als speciaal. Lekker tijd voor jezelf, dingen doen waar je anders niet aan toe komt en vooral ook: uitslapen! 'De zondag is mijn dag' hoor je weleens. Grappig dat God het precies anders ziet. Die ene dag per week is speciaal, het is niet jullie dag, het is Mijn dag. Jaag Mijn interesses na, niet de jouwe.
In Sacred Sabbath wordt op heldere wijze nagedacht over Gods woorden als het over de heilige dag gaat. Kan zo'n dag nog wel in de huidige 24-uurs economie, is dat niet vreselijk ouderwets? Waar liggen God's interesses eigenlijk en wat zei Jezus er over? De lezer wordt uitgedaagd na te denken over de volgende vraag: is het mogelijk dat we dikwijls tijd tekort komen omdat we alle dagen van de week voor onszelf proberen te houden?
Geeft! En u zal gegeven worden. Geldt dat ook voor onze kostbare tijd? Ja, probeer het maar eens. Geef God de uren van die ene dag en je zal zien dat Hij Zijn belofte nakomt en de andere zes dagen voor je zegent, bovennatuurlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten