donderdag 1 december 2011

Contract voor nieuw boek getekend

De schrijverij is niet altijd even leuk en romantisch :) Dat is natuurlijk geen groot nieuws, maar soms is het net alsof je alleen maar zit te verzinnen, wikken en wegen. Alsof je niets anders doet dan verbeteren en redigeren. Soms ontstaan er twijfels... is dit wel goed, moet het niet anders?

Een eindeloze strijd lijkt het wel. Ik heb eens ergens gelezen dat er geen moeilijker vak is dan schrijven, nou ja, behalve dan krokodillen worstelen natuurlijk! Toch mag je als schrijver ook wel eens hele leuke dingen doen, zoals het ondertekenen van een contract voor weer een nieuw boek bijvoorbeeld.

Ik heb deze week een contract getekend voor een nieuw engelstalig boek, het 5e deel inmiddels in de serie over de Tien Geboden in de 21 eeuw. Nadat mijn laatste boek de Readers Favorite 2011 publieksprijs in de USA had gewonnen (Best Christian Non Fiction) heb ik even gewacht om een nieuw manuscript in te sturen, gewoonweg om even van het idee te genieten dat ik nu 'award-winning author' achter mijn naam mag zetten :) Maar ach, the show must go on, zoals ze hier in de USA zeggen. En zo komt er dus volgend jaar weer een boekje uit, prijst de Heer! De werktitel die ik momenteel gebruik is My Neighbor's House. Het boekje is gebaseerd op het 10e gebod, ja... over het niet begeren van het huis en de ezel van je naaste. Leuke dingen, zoals ik al zei.

Hebben jullie dat ook, van die hele leuke dingen in je werk?

10 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Las vandaag nog eens in je zijbalk de zin 'Ik hoop dat mijn schrijverij je zal inspireren'. Nou, dat is zeker het geval. Zoveel nieuwe dingen die je doet, die er gebeuren in je leven.
    Geweldig om te lezen Marja. Mooi om te zien dat er weer een nieuw boek uitkomt. Ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je verhalen inspireren zoiezo, bij mij ontstaan er dan soms ook weer nieuwe ideen om mn blog over te schrijven, bijvoorbeeld. Wat ik leuk aan mijn werk vind, is de toch wel onverwacht open gesprekken en dan vertellen wat God in mijn leven doet, daar geniet ik echt van! Anderen bemoedigen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha die Mar,

    Van harte weer hoor, met je 5e contract daar!! Weer iets om trots op en dankbaar voor te zijn.
    Ja, wat zal ik zeggen over My Neighbor's House.. haha:)

    Liefs,
    Mar

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dank je wel Wendy, 'k ben altijd blij als ik anderen kan inspireren!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Mirjam, anderen bemoedigen... dat is ook ons thema met de Stichting (Traveling Light). Jij bent daar ook heel goed in!

    Mar, tsja, wat zal ik erover zeggen (en schrijven)? Beter een goede buur...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wow leuk Marja dat je getekend hebt!!! En gelukkig dat je alweer wat kunt inleveren. Het lijkt me best moeilijk om onder druk te moeten schrijven.

    Ik ben wel met wat bezig, maar doe daar heeeeeellll lang over en weet niet eens of het gepubliceert gaat worden. We zien wel. Het schrijven alleen al is leuk!

    Ik ben zzp-er van beroep en schrijf heel veel. Hoe leuk is dat!!!

    Lieve groet,
    Gerreke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gefeliciteerd met je contract. Schrijven is gewon hard werken hè?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gerreke, dank voor je reactie, ik denk er ook wel eens over om zzp-er te worden, maar of dat het schrijven makkelijker maakt?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Yes Jedidja, it is work :)

    Salviano, I visited your blog and used Google translate, it worked pretty well!

    BeantwoordenVerwijderen