vrijdag 18 september 2015

O = Overwinning

Ondanks de regen ga ik vrolijk verder met mijn zomervakantieleesplankje, daarop staat de O voor overwinning.

De wereld is donker en soms lijkt het of het kwaad zal overwinnen. Veel mensen worden verlamd door angst en kunnen alleen nog maar met afgrijzen naar de televisie kijken.

Dat is zeker geen Bijbelse reactie op de dingen die gebeuren. In Romeinen 12:21 staat, Laat u niet overwinnen door het kwade, maar overwin het kwade door het goede.

Eigenlijk kan dit blogje hier al ophouden :) Genoeg gezegd! We kunnen het kwade overwinnen door het goede te doen. Die overwinning behalen we door ons geloof in Jezus Christus. Er is hoop, er is een toekomst, Gods licht zal (door ons heen) helderder schijnen dan ooit.

In 1 Johannes 5:3-4 staat: Want God liefhebben houdt in dat we ons aan zijn geboden houden. Zijn geboden zijn geen zware last, want ieder die uit God geboren is, overwint de wereld. En de overwinning op de wereld hebben wij behaald met ons geloof.

Mooi he? Wij hebben overwinning op de wereld (het kwade) door ons geloof (het goede). Ingewikkelder moeten we het niet maken. Het geloof uit zich in daden. Wat kan jij vandaag doen om het kwade te overwinnen?

Wie anders kan de wereld overwinnen dan hij die gelooft dat Jezus de Zoon van God is? (1 Johannes 5:5)

Fijn weekend allemaal!

6 opmerkingen:

  1. Mooi! Dank voor je hoopvolle woorden, een krachtige bemoediging.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel! Inspirerend! Het mooie is dat de overwinning al binnen is. Omdat Hij overwonnen heeft. En nu Zijn voetstappen volgen in alles. Fijn weekend voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Had de 'O' nog niet gelezen Marja. Mooi stukje. Alleen in Hem hebben wij de overwinning!

    BeantwoordenVerwijderen