donderdag 28 februari 2008

Liefde en de Wet

Hoe gaan we met God's geboden om?
De boeken in de Tien Geboden Serie gaan niet over het HOUDEN van de Wet, ze gaan over het vervullen van de Wet. De enige manier om het gat tussen Wet en genade te overbruggen is vervulling, dat is immers wat Jezus heeft gedaan! Hij kwam om de Wet te vervullen zoals we kunnen lezen in Matteus 5:17. Zijn leven, dood en opstanding markeren een revolutionair punt in de menselijke geschiedenis. Dankzij Hem hoeven we niet langer de Wet te houden om het goed te maken met God, het is Zijn genade en ons geloof in Jezus dat ons bij God brengt. De Wet is echter niet verdwenen, hij staat nog steeds in de Bijbel. Hoe gaan we daar nu dan mee om? Het antwoord is simpel: op dezelfde manier als Jezus dat deed. Hij kwam om de Wet te vervullen, wij kunnen Zijn voorbeeld volgen. Ja maar Marja, zeg je misschien, Jezus was zonder zonde, daarom alleen kon hij de Wet vervullen, wij kunnen dat nooit. Ik denk dat dat slechts een excuus is, 2 Korintiers 5:21 zegt duidelijk,
God heeft Hem die de zonde niet kende voor ons een gemaakt met de zonde, zodat wij door Hem rechtvaardig voor God konden worden.
Wij zijn rechtvaardig voor God en dus zonder excuus. Romeinen 13;10 zegt, Liefde is de vervulling van de Wet.
Als we in liefde leven en handelen, vervullen we de Wet, want liefde kent geen jaloersheid, trots, afgunst, boosheid, grofheid en slechte manieren.

1 opmerking:

  1. De wet vervullen kan alleen in relatie met Christus. Het geloof brengt vrucht voort Galaten 5:22.
    Geloven is dus een ontspannen leven een leven van echte vrijheid, want door het geloof wordt het leven een leven parallel aan de wet. Zoder de kramp van waar ligt de grens, wat mag nog net wel en wat mag nog net niet.
    Prijst de Heer dus voor de Heilge Geest

    BeantwoordenVerwijderen