vrijdag 4 december 2009

Kinderen van het licht

Licht zijn in een wereld die steeds donkerder wordt
De dag na het Amerikaanse Thanksgiving feest is hier zo’n beetje het begin van het Kerst seizoen. De restjes kalkoen liggen nog in de koelkast terwijl de kerstboom in de meeste huizen al wordt opgezet. Deze maand vieren mensen over de hele wereld, van iedere denkbare taal- en bevolkingsgroep de geboorte van Jezus Christus. De Bijbel noemt Hem, het ware licht, dat ieder mens verlicht en naar de wereld kwam (Johannes 1:9).

Ik hou van licht in al haar prachtige vormen; de zon, de maan, kaarslicht en zelfs de schittering in de ogen van een kind. De Bijbel leert ons dat we licht moeten zijn in een wereld die steeds donkerder wordt. De apostel Paulus beschrijft het heel mooi in Efeziers 5:8-10

Eens was u duisternis maar nu bent u licht, door uw bestaan in de Heer. Ga de weg van de kinderen van het licht. Het licht brengt goedheid voort en gerechtigheid en waarheid.
“Nu bent u licht” schrijft Paulus, het is onze nieuwe naam, ons nieuwe werk, ons nieuwe karakter. Licht... in tegenstelling tot hetgeen we eens waren. Leven als kinderen van het licht is dus geen optie voor de gelovigen, het is een opdracht! Het laat de wereld zien dat we de stap hebben gemaakt vanuit het duister naar het licht. We kunnen zoveel meer doen dan alleen schijnen, we kunnen goedheid voortbrengen, en gerechtigheid en waarheid. De engelse bijbel zegt dat die dingen vrucht van het licht zijn. Vrucht van Jezus die in ons woont.
Leven als kinderen van het licht, dat is een bepaalde levensstijl, niet alleen tijdens de maand December, zo vlak voor de kerst, maar altijd! Neem alsjeblieft het besluit om geen dag langer in duisternis te leven, maak de stap van donker naar licht door te geloven dat Jezus het ware licht is. Vraag Hem simpelweg om jou te verlichten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten