donderdag 11 februari 2010

Belofte over het klimaat

Orde in de schepping en het klimaat
Het heeft weer geregend in Zuid California. Geen gewoon buitje, maar een hevige winterstorm die niet alleen veel sneeuw in de bergen brengt en de reservoirs en wellen opvult, maar zo eentje die desastreuze modderverschuivingen veroorzaakt op de platgebrandde hellingen.
De beelden op het nieuws staan lijnrecht tegenover de discussies over het broeikaseffect. Het extreme weer in de USA lijkt wel een soort cynisch grapje van de Schepper. Ha ha, beste mensen, jullie kunnen debateren en vergaderen zoveel je maar wilt, Ik blijf hier de baas hoor. Wereldwijde bijeenkomsten, conferencies en nieuwsberichten, wetenschappelijk onderzoek en miljoenen dollars voor campagnes en promotie... en we zitten er nog steeds naast.
Na de grootste klimatologische ramp die de aarde ooit heeft gezien, de Zondvloed, bracht de Heer weer orde in Zijn schepping en voegde er een belofte aan toe:
Zolang de aarde bestaat, zal er een tijd zijn om te zaaien en een tijd om te oogsten, zal er koude zijn en hitte, zomer en winter, dag en nacht- nooit komt daar een einde aan.
(Genesis 8:22 )
Extreme kou, hitte, sneeuw, regen en wind, laten we ons er niet druk om maken. God heeft ook hierin het eerste en het laatste woord en dat zegt mij genoeg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten