zaterdag 12 februari 2011

Ter herinnering...

We hebben het nodig om continue in verwondering te blijven...
Ik houd van woorden en letters, van schrijven en lezen, maar het allermeest houd ik van Gods Woord. Mijn Bijbel is een werboek geworden, vol met aantekeningen, kleuren, strepen, uitroeptekens en vragen. Het gebeurt regelmatig dat tijdens het lezen bepaalde woorden als het ware uit de bladzijde springen en ik weet dat de Heilige Geest me dan iets wil laten zien. Zo zat ik onlangs 2 Petrus 1:12-15 te lezen en in mijn engelse bijbel sprongen drie woorden eruit: remind, refresh en remember. Prachtige woorden die alledrie met een R beginnen en dus makkelijk te onthouden zijn. Petrus sprak tegen de gelovigen en riep hen op om toch vooral hun roeping, hun nieuwe leven in Jezus Christus, waar te maken. In het nederlands staat er:
Daarom zal ik u hieraan herinneren, hoewel u dit alles wel weet en gegrondvest bent in de waarheid die u hebt leren kennen. maar het lijkt me goed u wakker te houden door het telkens opnieuw onder uw aandacht te brengen zolang ik in deze tent verblijf... en ik doe er mijn uiterste best voor dat u zich dit alles ook na mijn heengaan steeds weer voor de geest zult kunnen halen.
Haha, het is wel duidelijk dat het nederlands meer een beschrijvende taal is in tegenstelling tot het engels waarin een enkel woord soms voldoende is. Als ik die woorden van Petrus persoonlijk maak en kijk wat dat betekent in mijn eigen leven, kom ik tot de volgende conclusie:
 • Het is goed om steeds weer herinnerd te worden aan de dingen die we reeds geleerd hebben. Jezus zegt in Johannes 14:26, De Heilige Geest zal jullie alles duidelijk maken en alles in herinnering brengen wat Ik tegen jullie gezegd heb.
 • Het is goed om elkaar steeds opnieuw de dingen die betrekking hebben op ons leven in Jezus Christus onder de aandacht te brengen, opdat we wakker blijven!
 • Het is goed om ons er voor in te zetten deze dingen steeds weer voor de geest te halen. In Psalm 77:12 staat, ik denk terug aan de daden van de Heer, ja, ik denk aan uw wonderen van vroeger. We moeten ons bewust Gods grootheid voor de geest halen!
Uit de woorden van Petrus blijkt dat we de basis voor ons geloof nooit te vaak of te veel kunnen horen. We hebben het nodig om continue in verwondering te blijven. Daarom is het zo belangrijk iedere dag in Zijn Woord te lezen, iedere dag naar de Heilige Geest te luisteren en iedere dag elkaar aan te wakkeren!

1 opmerking:

 1. Helemaal waar, we maken er altijd weer aan herinnerd worden.
  Ik heb dat nog vaak als ik naar mijn dochter kijk.
  Die door de onmogelijkheid heen toch geboren is, dan kun je niets anders dan je verwonderen over zoveel Liefde van Hem.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen