zaterdag 14 september 2013

GEEF jezelf aan God (1)

Poeh, ik ben een beetje uit het ritme van bloggen hoor. We zijn net terug uit Italië waar we, namens onze Stichting Traveling Light, met een team vrijwilligers een week hebben gewerkt. Daarvoor waren we een week in de Oekraine waar we ook heel veel bijzondere dingen hebben meegemaakt. 

Het was goed om een tijdje zonder internet en telefoon te leven; maar nu probeer ik toch weer een beetje orde te scheppen in de chaos van emails, blogs en FB berichten.

Het thema dat we voor de werkweek kozen was Giving it All. Alles geven, opgeven eigenlijk, voor God. Wat betekent dat precies? Hoe maak je dat praktisch? Na de lange en zware werkdagen (de jongens hebben een enorme voorraad hout gezaagd en gehakt) kwamen we 's avonds bij elkaar voor bijbelstudies over dit onderwerp. Ik zal in de komende blog posts het een en ander hierover delen en ik hoop dat jullie daar echt wat aan hebben.

Het bijbelgedeelte dat we als basis hebben gebruikt staat in Romeinen 6:12-14, Laat de zonde dus niet heersen over uw sterfelijke bestaan, geef niet toe aan uw begeerten. Stel uzelf niet langer in dienst van de zonde als een werktuig voor het onrecht, maar stel uzelf in dienst van God. Denk aan uzelf als levenden die uit de dood zijn opgewekt en stel uzelf in dienst van God als een werktuig voor de gerechtigheid. De zonde mag niet langer over u heersen, want u staat niet onder de wet, maar leeft onder de genade.

In het engels staat er give yourself to God of ook wel offer yourself to God. Jezelf in dienst stellen, aaanbieden, geven, offeren als een werktuig voor gerechtigheid. Heftige taal. Hoe doe je zoiets? Jezelf aan God geven, betekent je hele persoon, je hele wezen aan Hem aanbieden. Volgens de Bijbel is dat geest, ziel en lichaam (1 Thessalonicenzen 5:23).

In de komende blog posts zal ik dat verder uitwerken:
 • het geven van onze geest
 • het geven van onze ziel
 • het geven van ons lichaam, maar ook
 • het geven van onze tijd, talenten en geld
Lezen jullie mee?

8 opmerkingen:

 1. zullen we zeker doen...wat goed het werk dat jullie doen voor mensen...het onderwerp is zeker heftig..God wil dat we ons totaal overgeven aan hem ..best hard in veel gevallen.

  ik lees graag wat u schrijft...groetjes...soraya

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je lieve woorden Soraya, altijd leuk als je 'langs komt'

   Verwijderen
 2. Ik lees zeker weer mee Marja. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Wendy, je bent een trouwe meelezer, en kritisch genoeg om me scherp te houden ;)

   Verwijderen
 3. Mooie onderwerpen. Ik lees graag met je mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Jedidja, ik hoop dat je er echt wat aan hebt.

   Verwijderen
 4. Mooi onderwerp, Marja. Ik ben benieuwd naar wat er nog meer gaat komen. Welkom terug!

  BeantwoordenVerwijderen