donderdag 28 augustus 2014

Vrucht van de Geest (8)

Door de eeuwen heen hebben mensen van allerlei religieuze stromingen hun best gedaan herkenbaar te zijn, uiterlijk herkenbaar. Denk maar eens aan het dragen van hoedjes, hoofddoeken, toga's, pijen, kruisjes en kralen. Helaas zegt de buitenkant niets over de binnenkant, en dat is nu juist de plek waar God graag werken wil.

Wat Gods Geest in ons wil voortbrengen is heel mooi: De vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing (Galaten 5:22). In deze blogserie zijn we toegekomen aan geloof, en dan niet de versie van 'ik geloof het wel', maar de versie van 'ik wéét het'.

Geloof dat we als geschenk van God ontvangen en dat vrucht moet gaan dragen in ons leven, is niet het geloof van onze ouders, kerk of vrienden, maar dat is bovennatuurlijk geloof van God! Wat geloof is en doet, wordt omschreven in Hebreeën 11:1,

Het geloof legt de grondslag voor alles waarop we hopen, het overtuigt ons van de waarheid van wat we niet zien (Nieuwe Bijbel Vertaling)

Het geloof nu is een vaste grond van de dingen die men hoopt, en een bewijs van de zaken die men niet ziet (Herziene Staten Vertaling)

Geloven is zeker zijn van de dingen waar je op hoopt, ervan overtuigd zijn dat wat je niet ziet, toch bestaat (Groot Nieuws Bijbel)

Wat is geloof? Het is de absolute zekerheid dat onze hoop ook werkelijkheid wordt en het is het bewijs van dingen die wij niet kunnen zien (Het Boek)

Amen, dat wil ik, daaraan wil ik herkenbaar zijn! Jij ook?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten