donderdag 11 april 2019

Wie is God?

Op 1 april verscheen er een blogje van mijn hand op  www.ikzoekgod.nl met als titel: Wie is God? Die datum doet misschien vermoeden dat het grappig bedoeld was, maar dat was niet bepaald het geval. Het is een bloed serieus artikel!

Toen ik de vraag kreeg of ik een goed gefundeerd stuk wilde schrijven over wie God nu eigenlijk is, heb ik even geaarzeld eer ik 'ja' zei. Natuurlijk, ik kan in een persoonlijk blogje schrijven wie ik denk dat God is en hoe ik Hem zie. Maar op zo'n platform is mijn mening niet belangrijk.

Wél belangrijk is dat zo'n blog of artikel niet op een bepaalde religieuze leer berust, maar Bijbels onderbouwd is. Ja, en dan zonder Bijbelteksten te noemen, want het moet geen Bijbelstudie worden. De blogs zijn juist bedoeld voor mensen die zoeken, die misschien helemaal geen Bijbelse kennis hebben, maar wel antwoorden willen op essentiële levensvragen.

Ik heb er over nagedacht, over gebeden en weer over nagedacht. Eigenlijk vond ik het ook wel een prachtige uitdaging. Mensen hebben veel verschillende ideeën over God, maar de Bijbel is er eigenlijk heel duidelijk over wie God is. Ik ben de blog zo begonnen:

"Op de vraag of God bestaat zullen de meeste mensen bevestigend antwoorden. Bijna iedereen gelooft wel in een god, een hogere macht, iets meer dan we kunnen zien of ervaren. Geloven dat er meer is tussen hemel en aarde is een algemeen aanvaarde gedachte. Als God bestaat, dan is een logische volgende vraag: wie is God dan? Weet je dat daar een uitdagend antwoord op is? God is alles wat vandaag de dag als controversieel en niet politiek correct wordt bestempeld."

👉Ik zou het heel fijn vinden als jullie de blog Wie is God? eens zouden willen lezen. Commentaar is welkom, vragen stellen mag ook en delen wordt gewaardeerd!

6 opmerkingen:

 1. Wat goed van je dat je gehoor gegeven hebt aan deze opdracht. Ik heb het zojuist gelezen en je hebt het weer heel helder verwoord en ik vind je slotwoorden ook heel sterk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je reactie Coby en fijn dat je de blog gelezen hebt, ik heb er best even over na moeten denken, hoe het aan te pakken.

   Verwijderen
 2. Moeilijk misschien, maar mooi dat je ja gezegd hebt om een stuk te schrijven over dit onderwerp.

  Bewondering.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Hilly voor je bemoedigende woorden, ze maken schrijven leuker :)

   Verwijderen
 3. Je hebt het bijzonder duidelijk geschreven. Niets weg gelaten zoals de gebondenheid met Israël.

  BeantwoordenVerwijderen