woensdag 30 augustus 2006

Vreugde is meer dan blijdschap

'Uw richtlijnen zijn mijn eeuwig bezit, ze zijn de vreugde van mijn hart'Zo, dat is duidelijke taal, de dichter van Psalm 119 laat er geen twijfel over, God's wijsheid maakt hem gelukkig! Er wordt hier niet gesproken over zomaar even een blij gevoel, maar over een eeuwig bezit, over vreugde diep in je hart. Blijkbaar is vreugde veel meer dan je even blij voelen. We weten allemaal dat blijdschap plotseling als sneeuw voor de zon kan verdwijnen. Blijdschap is namelijk het resultaat van iets dat je meemaakt of van iets dat iemand voor je doet of aan je geeft. Het kan, helaas, ook zo weer weg zijn. Vreugde is zoveel meer, vreugde komt niet van buitenaf, maar ontstaat van binnenuit. Vreugde is een geschenk van God, het is een stuk van Zijn karakter en kan in ons groeien door middel van de Heilige Geest. Galaten 5:22 beschrijft God's karakter:

'De vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing.'
Als God's richtlijnen de Psalmist zoveel vreugde gaven, dan moet dat vandaag de dag toch ook nog mogelijk zijn? In Sacred Sabbath zien we een vreugdevolle God aan het werk. Heeft Hij toegang tot jouw hart?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten