donderdag 7 december 2006

Slechts een voorproefje

Een belofte van lang leven en welzijn
Volgens de bijbel heeft het enorme voordelen een kind van de hemelse Vader te zijn; ja, er wordt zelfs eeuwig leven beloofd. God's liefde voor de mensheid is onmeetbaar, onbegrijpelijk en ongekend. Er zijn eigenlijk geen woorden om het uit te drukken, vandaar de term eeuwig leven, dat is wel zo'n beetje het beste dat God je geven kan. Hij is tenslotte de enige die patent op eeuwig leven heeft! De meest bekende bijbeltekst hierover is Johannes 3:16

Want God had de wereld zo lief dat Hij Zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.
Kinderen zijn van je aardse ouders is een ander verhaal. Soms kunnen we niet wachten om het ouderlijk huis te verlaten. Menselijke liefde is niet zo puur als Gods liefde. Maar al te vaak falen we in onze relaties, doen we anderen verdriet of stellen we teleur, soms zelfs zonder het te weten. Is het mogelijk andere mensen (ja, ook je ouders) op dezelfde manier lief te hebben als God ons liefheeft? Hij belooft ons eeuwig leven in ruil voor ons geloof in Jezus maar Hij belooft ons tevens een lang leven en welzijn voor het respecteren van onze ouders. Dat zijn twee verschillende dingen. Zijn belofte voor ons leven hier op aarde is slechts een voorproefje van wat ons echt te wachten staat!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen