zondag 6 mei 2007

Geschreven In Ons Hart

Wordt liefde gevormd in jou?

Een paar weken geleden ging er een e-mailtje het web rond met daarin de brief van een bezorgde Amerikaanse student. Hij vraagt waar God was op het moment van de Virginia beschieting. Gods antwoord: "Het spijt me, maar Ik ben niet toegestaan binnen de scholen. Hoogachtend, God."

In mijn boekenserie over de Tien Geboden in de 21ste eeuw schrijf ik het een en ander over de beweging in Amerika (en wellicht ook elders) die het zich ten doel heeft gesteld de afbeelding van de Tien Geboden uit het openbare leven (scholen, rechtszalen, stadhuizen etc.) weg te halen. Al eerder slaagden zij erin gebed op scholen te verbieden. Ik citeer uit het laatste hoofdstuk van Sacred Sabbath:

We dienen een God die de Tien Geboden terug wil zien in de Amerikaanse huishoudens, in de gezinnen, in de harten van de mensen. Het is namelijk vanuit onze harten dat we in staat zijn de wereld te veranderen. Het is vanuit haar eigen mensen dat Amerika terug kan gaan naar een morele en hoogwaardige leefwijze, op de manier die God in gedachten had toen Hij de mens schiep naar Zijn evenbeeld.

Ja, de Almachtige wil Zijn woorden, Zijn onderwijs, Zijn Wet, in onze harten schrijven. Hij wil ons vormen naar Zijn liefde, want liefde is de vervulling van de Wet (Romeinen 13:10)!

2 opmerkingen:

  1. hmm............weinig reacties, (hihi)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihi, geen nieuws is goed nieuws, zou dat met reacties ook zo zijn? Ofwel: wie zwijgt stemt toe.

    BeantwoordenVerwijderen