dinsdag 15 januari 2008

Iets Nieuws

Klaar voor verfrissing?
Het begin van een nieuw jaar is altijd een mooi moment voor verfrissing. Een mooi moment om eens na te gaan hoe het gesteld is met je werk, je gezin, je vriendschappen, je wensen en zeker ook je wandel met God. Is het hier en daar een beetje stoffig geworden? In de Bijbel kunnen we lezen hoe God zo nu en dan verfrissing aanbood aan het volk Israel. Zij hadden het, net als wij, nodig! Hij leerde ze een simpele les: kijk niet achterom, kijk vooruit. In Jesaja 43:18-19 kunnen we Zijn woorden nalezen,
Blijf niet staan bij wat eertijds is gebeurd, laat het verleden nu rusten. Zie, Ik ga iets nieuws verrichten, nu ontkiemt het-heb je het nog niet gemerkt?
Ik weet niet of je nog goede voornemens hebt gemaakt voor dit nieuwe jaar, ik weet wel hoe we het nieuwe jaar in kunnen gaan: vooruitkijkend in verwachting dat er nieuwe dingen gaan gebeuren. Blijf niet stilstaan bij de gebeurtenissen uit het verleden, maar kijk uit naar de nieuwe dingen die God in je leven wil doen. Misschien heb je een zuiverend vuur nodig, of een frisse wind of stromen van levend water, wat het ook is: kijk er naar uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten