donderdag 24 september 2009

Het Gesproken Woord

Als God spreekt, schept Hij...
De laatste weken ben ik bezig geweest met het samenstellen van Engelse studievragen bij mijn eerste boek Sacred Sabbath. Tijdens onze kleine groep bijeenkomsten in Nederland hebben we heel wat vragen en dicussiepunten de revue laten passeren en die gebruik ik nu om een studiegidsje samen te stellen. Tate Publishing heeft aangeboden journals te printen met de voorkant van het boek, dus binnenkort zal er een mooi studiepakket te verkrijgen zijn voor individuele of groepsstudie.
Terwijl ik zo door Sacred Sabbath zat te bladeren kwam ik weer allerlei gedachten tegen die het waard zijn om op deze blog te zetten.
God's woorden hebben scheppende kracht. Zijn woorden zijn wet geworden, zeg maar. Denk bijvoorbeeld eens aan het ontstaan van licht; God sprak en het was er! Duizenden jaren geleden werden mensen al geinspireerd door het wonder van die Scheppende kracht. Psalm 148 is daar een mooi voorbeeld van. De dichter roept alles en iedereen op om God te loven,
Loof Hem, zon en maan, Loof Hem heldere sterren, loof Hem, hoogste hemelen ...laten zij loven de naam van de Heer, op Zijn bevel zijn zij geschapen, Hij gaf hun een plaats voor eeuwig en altijd, Hij stelde een wet die nooit zal vergaan. Loof de Heer, bewoners van de aarde, zeemonsters en oceanen, vuur en hagel, sneeuw en rook, stormwind die doet wat Hij zegt ...
En zo gaat ie nog wel even door, helemaal enthousiast over de schepping! God maakte meer dan de hemel en de aarde. Hij sprak wetten, beloftes en waarheden tot leven. Die zijn allemaal te vinden in de bijbel. Duik eens in Zijn woord met een vernieuwde interesse; het is namelijk aan de lezer nieuwe dingen te ontdekken en te mediteren op oude waarheden. God's stem staat op papier voor alle generaties! Het allermooiste is dat, als wij dat woord gaan bestuderen, Hij weer zal spreken!

2 opmerkingen:

  1. hoi marja weer een mooi stuk wat je heb geschreven .
    hartelijke groeten ook aan jan
    Gods zegen toegewenst liefs trudy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Trudy, wat leuk om jouw reactie hier te zien! Dank je wel. De kaart die Wim aan Jan gaf, met de tekst uit Jeremia 17:7-8, staat hier op tafel!

    BeantwoordenVerwijderen