donderdag 5 november 2009

Zinloos en leeg gezwets

Kies je woorden voorzichtig!
“Wat je zegt ben je zelf!” Anders gezegd, de woorden die uit je mond komen zijn een reflectie van wat er in je hart is. Ik ben iemand die het praten makkelijker afgaat dan het luisteren, dus ik heb in dat opzicht veel te leren. Ik zit dan ook altijd te snuffelen in de bijbel om erachter te komen wat er allemaal geschreven staat over dit onderwerp. In het verleden heb ik al meerder posts geschreven over de kracht van onze woorden en sinds enkele jaren schrijf ik een maandelijkse column in Opwekking Magazine over de woorden van onze mond. Mijn eerste boek Sacred Sabbath begint ook met een aantal gedachten over de kracht van God’s woorden. Onlangs vond ik weer eens een interessant vers aangaande dit onderwerp. In 2 Timothy 2:16 staat,

Luister niet naar zinloos en leeg gezwets, want het voert steeds verder van God weg.
In het engels staat er godless, ofwel goddeloze praat. Hoe meer we luisteren naar of meedoen aan gepraat dat niet God gerelateerd is, hoe verder we van Hem afdwalen. Dat lijkt me een serieuze waarschuwing! Het is gewoonweg onmogelijk dicht bij God te blijven als we onze tong niet in bedwang hebben!
Maar, laten we dit vers eens positief bekijken; als het mogelijk is verder van God af te dwalen door goddeloze praat, dan moet het ook mogelijk zijn dichter naar Hem toe te groeien door juist wel over God te praten of over onderwerpen die daarmee samengaan. Laat je dus niet verder weg voeren van God, maar kom dichter naar Hem toe. Dat begint met het bewust uitkiezen van je gespreksonderwerpen alsmede het gezelschap waarin je verkeert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten