zaterdag 11 januari 2014

Frisse Kijk, ook in 2014

Aan het begin van weer een nieuw jaar kijk ik kritisch naar mijn blognaam: frisse kijk op oude waarheden. Dekt die naam nog steeds de lading van de artikelen die ik met mijn lezers deel?

Ik heb gemerkt dat mijn leespubliek in de loop der jaren is uitgebreid. Er zijn actieve lezers, dankbare lezers, kritische lezers en geheime meelezers. Onder hen bevinden zich evangelische, reformatorische, katholieke en charismatische gelovigen, moslims, twijfelaars, agnosten en atheisten. Ja, ik heb het mooiste, meest gevarieerde publiek dat een schrijver/blogger zich maar wensen kan.

Het is mijn verlangen jullie ook in 2014 weer een frisse kijk te bieden op zaken die misschien eens afgestoft moeten worden. Enerzijds zaken die misschien religieus zijn, maar niet bijbels. Anderzijds zaken die wel bijbels zijn, maar die we altijd door een religieuze bril hebben gelezen. Het is mijn verlangen de Bijbel te openen, te lezen EN toe te passen. Ingewikkelder wil ik het niet maken :)

Hartelijk dank voor al jullie reacties, hier op de blog, via mail, Twitter, LinkedIn of op Facebook. Het zijn de reacties van lezers die een blog waarde geven.

6 opmerkingen:

 1. Jouw blog blijft zeker fris Marja. Ook in het nieuwe jaar blijf ik je volgen en zie uit naar wat je schrijven gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Wendy, ik heb nog geen vastomlijnde ideeën, maar die komen wel!

   Verwijderen
 2. M.i. dekt de naam 'Frisse kijk' zeker de lading Marja. Er zijn er genoeg die niet altijd reageren, maar wel je blog lezen. Dank je.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Om een frisse kijk te kunnen geven, moet ik zelf ook fris blijven, dat is een uitdaging ;) Dank je wel voor het meelezen Ron.

   Verwijderen
 3. Ja, probeer em altijd te lezen hoor, ga zo doorrrrrr!

  BeantwoordenVerwijderen