zaterdag 20 februari 2016

Waarom hebt U mij verlaten?

In mijn nieuwste boek Ik eer jou schrijf ik over gezinsrelaties en grijp daarbij steeds terug naar Jezus, de Zoon van God, die als mens naar de aarde kwam. Hij had een bijzondere relatie met de hemelse Vader, ook al liep die niet altijd over rozen....

In hoofdstuk twee van het boek ga ik daar dieper op in. Lees maar eens mee:

"In Matteüs 27:46 kunnen we lezen hoe Jezus het uitschreeuwt tegen de Vader, Mijn God, mijn God, waarom hebt u mij verlaten? Heb je je ooit zo gevoeld misschien? Heb je dat ooit uitgeschreeuwd tot je vader of moeder of tot God? Misschien schreeuwde je in stilte. Misschien was je bang om je mond open te doen. Hoe verlaten je jezelf ook voelde en hoe ernstig jouw situatie ook was of is, Jezus kent je pijn.

Ik heb me lang afgevraagd waarom Jezus door die fase heen moest waarin Hij zich verlaten voelde door de Vader.  Misschien loop jij met diezelfde vraag als je terugkijkt op je leven. Waarom voelt het soms of God ons de rug toe heeft gedraaid? Waarom draaide God Hem de rug toe? Hij hield toch van Zijn Zoon, waarom beschermde Hij Hem niet tegen de pijn? Is dat niet wat ouders behoren te doen? 

Ik denk dat Jezus daar doorheen moest, opdat Hij zich zou kunnen vereenzelvigen met jouw situatie. Hij wist al dat we te maken zouden krijgen met gevallen van incest, misbruik, verlating. Jezus wilde zelf al die pijn en eenzaamheid dragen. Hij moest onze pijn dragen om ons genezing te kunnen brengen!

Daarmee hebben ouders zeker geen vrijkaartje om hun kinderen pijn te doen, te verlaten of te misbruiken. Zeker niet! Ouders moeten hun kinderen behandelen volgens de richtlijnen in Gods woord. Ik wil er met dit voorbeeld alleen maar op wijzen dat Jezus zich kan identificeren met welke pijn dan ook. Ook de pijn die voortkomt uit je opvoeding. Laat Hem je genezing brengen."

Ik eer jou is voor 9,90 EURO bij je christelijke boekhandel te bestellen. 

2 opmerkingen:

  1. Had ik meegemaakt, toen mijn vader overleed. Hij was niet gewoon mijn vader en ook mijn beste vriend, heb ik in mij kamer geroepen Vader waarom heb ik mij verlaten? Was zeer moeilijk deze periode, gellukkig had ik mijn vrienden rond mij en mijn broeders en zusters.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn om dan familie om je heen te hebben Walter, dat neemt het verdriet niet weg, maar kan het wel verzachten.

      Verwijderen