zaterdag 13 februari 2016

Wederzijds respect in relaties

Wederzijds respect in relaties: sleutel tot welzijn, zo luidt de ondertitel van mijn nieuwste boek Ik eer jou.

Die ondertitel komt uit mijn pen, maar het principe komt natuurlijk uit de Bijbel. De belofte komt van God zelf: Toon eerbied voor uw vader en moeder. Dan wordt u gezegend met een lang leven in het land dat de Heer uw God u geven zal (Exodus 20:12).

Dat is nog al wat zeg. Dat willen we toch zeker allemaal? Als we om ons heen kijken, zien we dat de meeste mensen er heel veel voor over hebben om lang (en goed) te leven. Gezond eten, meer bewegen, operaties, medicijnen, therapie enz. enz. In de Bijbel reikt God ons echter een sleutel aan die we allemaal zouden moeten aanpakken en omdraaien. In het boek wordt die sleutel zo omschreven:

"Onze houding tegenover anderen hangt niet langer af van wat we hebben meegemaakt in het verleden, maar is de sleutel waarmee we toekomstige zegeningen kunnen ontsluiten."


Aan de hand van de woorden van Jezus wordt de lezer meegenomen op reis... van slachtoffer naar overwinnaar! Ik weet niet wat jouw verhaal is, maar ik daag je uit de scherven van je leven op te pakken en te besluiten er eindelijk iets moois van te maken! Hoofdstuk 1 begint zo:

"Kinderen! Het zesde hoofdstuk van het Bijbelboek Efeziërs begint met een roep aan iedereen die het maar horen wil. We zijn tenslotte allemaal kinderen, toch? Kinderen van ouders die ons, hoe dan ook, eens in deze wereld hebben ontvangen.

We komen als natuurlijke kinderen voort uit een aardse vader en moeder, maar het is de bedoeling dat we ook geadopteerd worden als geestelijke kinderen van een hemelse Vader. Een Vader die ons het leven heeft gegeven en naar Zijn beeld heeft geschapen."

Het boek is voor 9,90 EURO bij je christelijke boekhandel te bestellen. 

6 opmerkingen:

 1. Inderdaad is het een uitdaging om met de scherven van je gebrokenheid je leven weer glans te geven. Met liefde en respect en ogen van genade is dit zeker mogelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb je prachtig omschreven....'met de scherven van je gebrokenheid je leven weer glans geven...'het is inderdaad mogelijk! Bedankt voor je mooie reactie.

   Verwijderen
 2. Ik vind het fijn hier af en toe weer iets uit je boek te lezen. Ook al heb ik het boek uit en komt het me bekend voor, het is goed om opnieuw te lezen. Zo kom je weer terug in de serene sfeer van het boek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je reactie Coby. Soms blijft iets pas echt hangen als je het meerdere keren hebt gelezen, ja. Serene sfeer... dat klinkt mooi!

   Verwijderen
 3. De eerstvolgende keer daf ik bij de boekhandel ben, vraag ik er weer naar. Vorige keer hadden ze het nog niet. Maar anders bestel ik het.
  H.gr. Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Marijke, leuk dat je weer even langskomt op mijn blog. Vraag gerust bij de boekhandel naar eht boek hoor, ze moeten het kunnen bestellen. Lukt dat niet, mail me dan even op meijers.marja@gmail.com

   Verwijderen