dinsdag 3 januari 2017

Inspiratie voor het nieuwe jaar

Een gezond 2017 toegewenst, dat het een jaar boordevol inspiratie mag worden! Ik zie uit naar jullie blogjes en andere schrijfsels.

Ik weet niet hoe het jullie vergaat aan het begin van zo'n nieuw jaar, maar zelf heb ik altijd allerlei goede ideeën (niet persé voornemens) en plannen. Zo ben ik weer eens begonnen om 's ochtends vroeg een dagboek naast de Bijbel te lezen.

Ik heb Smith Wigglesworth Devotional weer opgepakt. Een paar jaar geleden heb ik 'm weggelegd omdat ik het te radicaal vond (moet je nagaan, de overdenkingen zijn van eind 19e begin 20e eeuw)... maar voor m'n gevoel ben ik er nu wel aan toe :)

Lezen jullie een dagboek naast de Bijbel?

Mocht je nog op zoek zijn naar een Bijbelstudieboekje dan kan ik je Frisse Kijk 2 van harte aanraden. Twaalf verschillende onderwerpen (o.a. vergeving, liefde, zorgen, twijfel en de stem van God) met heel veel Bijbelteksten om op te zoeken, te lezen, uit te pluizen en te overdenken.

Uiteraard, speciaal voor de schrijvers onder jullie, is er heel veel ruimte om aantekeningen te maken.... noem het journaling of hand lettering!

Nu ik het daar toch over heb. Ik had nog twee boekenbonnen liggen, die heb ik gebruikt om mezelf de Inspire NLT journaling Bible kado te geven. Kennen jullie die? De New Living Translation (die had ik nog niet) met mooie teksten uitgelicht in de kantlijn om in te kleuren.

Vroeger zou het niet in me op gekomen zijn om in de Bijbel te schrijven of kleuren... maar jaren geleden heb ik ontdekt dat de woorden veel meer gaan leven als ik er zo mee bezig ben. 

Ik ben benieuwd of jullie nog nieuw leesvoer in je leeshoekje hebben neergelegd....

6 opmerkingen:

 1. Mijn goede voornemen betreft ook het Bijbellezen. Ik ben bezig met "I Am N" een dagboekje over vervolgde christenen en gestart met "David"van Beth Moore. De beste wensen toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Lineke, dat boekje heb ik nog liggen op mijn stapel 'te lezen boeken' :)
   Jij ook een mooi en bovenal gezond 2017 toegewenst.

   Verwijderen
 2. Als je er mee bezig bent gaat het meer leven, helemaal mee eens.

  Een mooi 2017 gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Kruimkens van 's Heeren tafel", een dagboek bij de Bijbel. Ik krijg het vanaf 2012 elk jaar cadeau van de uitgever Jongbloed omdat ik zelf mee schrijf aan de achterkantjes van dit dagboek. Meestal mag ik zo rond de 50 achterkantjes vullen met gedichten en korte verhalen.
  De voorkantjes zijn korte overdenkingen bij de Bijbel, voor elke dag één.

  Een inspirerend en gezegend 2017 toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat is bijzonder Coby, dat je zo mee mag werken aan een dagboek! Jouw gedichten zullen velen tot inspiratie en bemoediging zijn, daar twijfel ik niet aan.

   Verwijderen