maandag 6 maart 2017

Kern van de Waarheid (2)

In het vorige blogje legde ik de basis voor deze serie... De waarheid is geen mening, geen filosofie, theorie of redenering... de waarheid is een persoon, Jezus Christus zelf! Ik ben de weg, de waarheid en het leven (Johannes 14:6).

Daarmee komen we eigenlijk als vanzelf op een volgend belangrijk punt: de waarheid verandert niet. Wat gisteren waarheid was, is het vandaag nog en zal het morgen ook zijn. In Hebreeën 13:8 staat immers: Jezus Christus blijft dezelfde, gisteren, vandaag en tot in eeuwigheid! Persoonlijk vind ik dat een hele geruststelling, want in de wereld is 'waarheid' aan grote veranderingen onderhevig.

Wat gisteren gezond was, is morgen ongezond. Wat de ene politicus zegt, wordt door een andere onderuit gehaald. Waar mijn ouders niet aan twijfelden, is nu niet eens bespreekbaar meer. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Iedereen roept maar door elkaar heen en de verwarring is groter dan ooit. Bij Jezus ligt dat anders. Hij verandert niet en Zijn woorden veranderen ook niet, die blijven eeuwig bestaan. Hemel en aarde zullen verdwijnen, maar mijn woorden zullen nooit verdwijnen (Matteüs 24:35).

Je zou de waarheid als een anker kunnen zien waaraan je alle andere dingen aan vast kunt maken, zodat ze niet afdrijven.

6 opmerkingen:

 1. Voornaamste vindt in de vers van Matteüs 24:35 zeer belangrijk en de pure waarheid.
  Maar jammer genoeg kom ik in de BGT anderen stellingen tegen, daarom moeten we het Gods Woord houden hoe Hij is. Niet door weer vertaling te schrijven die aan de persoon beter past.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi! Troostende wetenschap!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik ook Aritha, houvast is zo belangrijk willen we overeind blijven :)

   Verwijderen
 3. Een waarheid die waarheid blijft, hoopvol en mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, wat is een waarheid waard als die steeds verandert? Jezus is gisteren, vandaag en morgen dezelfde.

   Verwijderen