zaterdag 20 januari 2018

Doel van de kerk (8)

Hartelijk dank allemaal voor het meelezen van deze blogserie over het doel van de kerk en ook voor jullie waardevolle commentaren.

'Het doel van de kerk is simpel, namelijk dat iedereen Jezus even goed leert kennen!' schreef ik in mijn vorige blogje. Simpel misschien, maar blijkbaar toch niet zo eenvoudig uit te voeren. Ik kom er in persoonlijke gesprekken nogal eens achter dat mensen jaren en jarenlang trouw naar de kerk kunnen gaan en Jezus toch niet persoonlijk kennen. Dat is eigenlijk diep tragisch en ik hoop echt dat we verfrissing en verandering in ons kerk-zijn mee gaan maken.

Dat kunnen we natuurlijk niet alleen van het leiderschap verwachten (die weten soms ook niet beter), we hebben er samen een taak in. Laten we nog een keer naar de woorden in Efeziërs 4;11-13 kijken. Deze keer heb ik voor alle duidelijkheid de vertaling van Het Boek gebruikt en die in stukjes geknipt omdat de zinnen erg lang zijn:
 1. Christus heeft sommigen aan de Gemeente gegeven die apostel zijn, anderen die namens Hem spreken; sommigen die het goede nieuws aan ongelovigen vertellen, anderen die de christenen geestelijk verzorgen en weer anderen die onderwijzen.
 2. Met elkaar moeten zij de christenen klaarmaken om God te dienen,
 3. zodat de Gemeente, het lichaam van Christus, zal groeien en sterk en volwassen zal worden.
 4. Het doel daarvan is dat wij ten slotte volledig één zullen zijn, door ons gemeenschappelijk geloof en doordat wij de Zoon van God allemaal even goed kennen.
 5. Dan zullen wij volledig mens zijn, volwassen geworden door alles wat Christus in ons heeft gedaan.
Wow, volledig mens zijn (volwassen) door alles wat Jezus Christus in ons heeft gedaan! Wat een prachtig doel. Dat wil ik! Al moet ik daarvoor dagelijks in een kerkbank zitten :)

Ik stel voor dat we allemaal bovenstaand lijstje (het Woord van God) eens spiegelen aan onze kerkgang en onszelf een aantal kritische vragen stellen: Is er een vijfvoudig leiderschap beschikbaar in mijn kerk/gemeente om mij klaar te maken om te dienen en groeit de kerk/gemeente daardoor op en leren wij met elkaar Christus beter kennen? En tenslotte.... ben ik op weg naar volwassenheid?

Ik hoop van harte dat we DOELBEWUST kerk kunnen zijn!

11 opmerkingen:

 1. Dank je wel Marja!!!! Voor de hele serie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan Aritha, ik word er zelf ook altijd weer wijzer van :)

   Verwijderen
 2. Gelukkig mag ik concluderen dat de gemeente waarvan ik deel uitmaak inderdaad groeit in kennis en aantal. Wat dat betreft voel ik me bevoorrecht. De gemeente is echt aan het oefenen en bouwen. Ook is er een Pand voor de wijk waar niet gelovigen liefdevol welkom geheten worden om mee te krijgen wat de gemeente met elkaar aan kennis van het evangelie ontvangen heeft. Ze krijgen zelfs huiswerkbegeleiding en er kan gesport en gespeeld worden zodat de jeugd niet op straat omhangt en tegelijkertijd pikken ze graantjes mee van wat er uit de Bijbel verteld wordt en hoe dat in praktijk gebracht wordt. Kleintjes mogen er naar de kinderoppas en ouders drinken samen koffie. Zo is er in dat Pand voor de wijk inmiddels ook een groeiende geloofsgemeenschap ontstaan en is er voor deze mensen elke zondag na onze kerkdiensten een aparte kerkdienst. Prachtig om te zien hoe dit werk gezegend en gedragen wordt. Dit Pand voor de wijk heeft haar onderkomen, een prachtig nieuw gebouw naast een speeltuin in een achterstandswijk en kinderen die in de speeltuin spelen mogen binnenlopen en van het toilet gebruik maken en niemand piekert over vandalisme want iedereen is blij met het gebouw en de lieve mensen die er warmte en Gods liefde uitdelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt heel erg leuk én praktisch Coby, net zoiets als on Twinkeltje. Die dingen zijn ook vaak heel leuk om te doen, dat brengt echt contacten met mensen. Dank je wel voor je mooie reacties altijd.

   Verwijderen
 3. Dat we de warmte en liefde mogen voelen in de gemeente.

  Mooie serie Marja, die aan het denken zet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een onderwerp waar veel over te denken, zeggen en doen is ja!

   Verwijderen
 4. Mooi weer deze serie Marja, dank je wel voor alle stof tot nadenken.
  Heb je alweer een nieuw idee voor een volgende serie blogs?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Wendy, na een serie wacht ik altijd even (en neem ik ook weer tijd om aandacht te schenken aan mijn boeken) en dan hoop ik dat iemand me een idee aanrijkt.

   Verwijderen
 5. شركة المثالية للتنظيف افضل شركة تنظيف بالمنطقة الشرقية تخصصت في تقديم كافة الاعمال المنزية من نظافة ومكافحة حشرات بالمنطقة فلديها افضل الخدماتبافضل جودة واوبارخص الاسعار التي لا تتوفر الا معها كافضل وارخص شركة تنظيف بالاضافة الي خدمتا مكافحة الحشرات ورش المبيدات الامنة والفعالة علي الحشرات بجميع انواعها .. تقدم لكم اليوم افضل العروض والخدمات بخصومات هائلة يمكنكم الحصول عليها من خلال الروابط التالية

  شركة المثالية للتنظيف
  شركة المثالية للنظافة
  شركة المثالية للتنظيف بالدمام
  شركة المثالية للتنظيف بالخبر
  شركة المثالية للتنظيف بالقطيف

  BeantwoordenVerwijderen
 6. افضل شركة تنظيف بالقطيف تقدم خدمات نظافة متكاملة علي اعلي مستوي بدقة وجودة ومواصفات قياسية واسعار تنافسية فتعد الشركة الاولي بالقطيف لتقديم خدماتالتنظيف بجودة وسعر مثالييينفهي خير مثال لراغبي الحصول علي نظافة شاملة مع التعقيم وباسعار مناسبة

  شركة تنظيف بالقطيف
  شركة تنظيف منازل بالقطيف

  ______________________________________________________________________________________________________________________


  شركة كشف تسربات المياه بالقطيف
  شركة تنظيف مجالس بالقطيف
  شركة تنظيف خزانات بالقطيف
  شركة شفط بيارات بالقطيف

  BeantwoordenVerwijderen
 7. هل تعانون من الحشرات وكثرتها واضرارها البالغة نقدم لكم افضل شركة لابادة جميع انواع الحشرات بالضمان وهي شركة المثالية لمكافحة الحشرات حيث تقدم اليوم افضل العروض والخدمات بارخص الاسعار بخصم 50% لفترة محدودة

  شركة المثالية لمكافحة الحشرات
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالخبر
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالقطيف
  ______________________________________________________________________________________________________________
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالاحساء
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالجبيل
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بجدة

  BeantwoordenVerwijderen