dinsdag 6 februari 2018

Boek- en blognieuws

Fijn dat jullie mijn recente blogserie over het doel van de kerk hebben meegelezen. Jullie commentaren maken zo'n serie echt waardevol, hartelijk dank daarvoor. Als jullie ideeën hebben voor een onderwerp, dan hoor ik het graag. Nu is het weer even tijd voor wat boek- en blognieuwtjes.

Het heeft langer geduurd dan ik oorspronkelijk op de planning had staan, maar eindelijk is ie er dan: Frisse Kijk 3. Twaalf spraakmakende columns vormen opnieuw de onderlegger voor verfrissende Bijbelstudies die je uitdagen om na te denken over God, geloof en de Bijbel. De columns gaan vaak over woorden die we uitspreken en soms gedachteloos gebruiken zonder erbij stil te staan.

In Frisse Kijk 3 word je uitgedaagd om na te denken over uiteenlopende onderwerpen die uit het leven gegrepen zijn. Van onkruid tot onmogelijkheden, van heilige boontjes tot levensgenieters en van vrees tot vrijheid. De toegevoegde studie- en gesprekspunten zijn handig om dieper op de onderwerpen in te gaan, hetzij in persoonlijke stille tijd, in groepsverband of beiden. Je kunt Frisse Kijk 3 bestellen via mijn website of bij christelijke boek- en muziekhandel Sjaloom.

Ik ben inmiddels ook begonnen met het schrijven van een nieuw engelstalig boek, de zevende in een serie over de Tien Geboden in de 21e eeuw. In dit nieuwe boekje ga ik in op de diepere betekenis achter het 3e gebod: Misbruik de naam van de HEER, uw God, niet, want wie zijn naam misbruikt laat hij niet vrij- uit gaan.

Ik liep al heel lang met een aantal ideetjes voor dit boek rond, maar ja... je moet ook echt een keer alle excuses uit de weg ruimen, een begin maken met schrijven en een deadline stellen! Dat heb ik dus gedaan. Ik weet dat er zich onder de bloggers aardig wat schrijvers bevinden die dit soort stappen ook hebben genomen of zouden moeten nemen!

Binnenkort ga ik bloggen voor ikzoekgod.nl, een website die is ontwikkeld om de goede boodschap op een begrijpelijke en toegankelijke manier door te geven aan iedereen die op zoek is. De site is ontwikkeld door stichting Agapè, een interkerkelijke organisatie waarbinnen christenen uit verschillende protestante en evangelische kerken werkzaam zijn.

Een productieve start van een nieuw jaar dus. Hebben jullie nog blog- of boeknieuws te melden? Ik ben benieuwd.

10 opmerkingen:

 1. Leuk Marja, weer een nieuwe 'Frisse Kijk'. Hij ligt hier klaar en binnenkort zal ik er zeker over bloggen. Wat mooi dat je gaat schrijven voor ikzoekGod.nl Veel zegen toegewenst daarbij!
  Zelf kom ik niet heel veel toe aan bloggen of schrijven hoewel ik wel allerlei ideeën heb hoor. Wie weet heb ik er over een tijdje weer meer rust en tijd voor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Wendy, soms zijn ideeën belangrijker dan het schrijven zelf :) je moet er een tijdje op broeden en als de tijd daar is... gaan! Ik zie steeds meer dat er een seizoen voor alles is, maar wat schrijven betreft moet ik wel strakke keuzes maken, anders blijft het liggen.

   Verwijderen
 2. Marja,

  Gefeliciteerd met je boek, waardevol.
  Ik hoop dat velen jouw woorden zullen lezen.

  (zelf heb ik inmiddels twee gedichtenbundel,
  zo fijn om te hebben...)

  Ik ben benieuwd waar je nu over gaat schrijven, blijf je volgen.

  Groet,
  Hilly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi, je 3e "Frisse kijk." Van harte gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd Marja, ziet er weer fris en fleurig uit! Goed bezig zo te lezen. Flink! Kunnen ze op ikzoekgod.nl ook nog een gastdichter gebruiken? Ik zou best iets willen aanleveren. Ik zal eens op die site kijken, kende die site nog niet. Veel succes met je Engelstalige boek en de blogs voor de site! Veel zegen in al je werk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Coby, ik hou van frisse kleuren :) dat is duidelijk. Jouw gedichten zouden zeker een bepaald publiek kunnen raken, vraag het hen eens...

   Verwijderen