zaterdag 3 november 2018

God, een mysterie geopenbaard (2)

'Als er geen God is, is er geen reden voor ons bestaan en als daarvoor geen reden is, is er geen hoop', schreef ik in mijn vorige blogje als inleiding op deze nieuwe blogserie waarin we de superioriteit van Christus onder de loep gaan leggen.

Het Bijbelgedeelte dat ik daartoe gebruik is Kolossenzen 1: 15-20. Vers 15 begint prachtig: In de persoon van Christus is de onzichtbare God zichtbaar geworden. In die ene zin vinden we de sleutel tot het wel of niet geloven in God... Jezus Christus heeft God zichtbaar gemaakt, bekend gemaakt. We moeten bij Hem zijn met al onze vragen over God, eeuwigheid en het doel van ons betaan.

Er staat nog meer in dat vers, namelijk:

Hij was er al voordat God aan de schepping begon.

Jezus was er altijd al. Zijn tijd op aarde (zo'n 2000 jaar geleden) was slechts een heel klein stukje van Zijn eeuwig bestaan. Alsof we even mochten binnenkijken in Zijn leven, zeg maar. Hij was er altijd al, dat zei Hij ook toen Hij hier op aarde was. Vlak voor Jezus gevangen werd genomen, bad Hij tot de Vader voor alle gelovigen en zei: Vader, U hebt hen aan Mij gegeven. Ik wil dat zij bij Mij zullen zijn om mijn schitterende majesteit te zien. U hebt Mij die majesteit gegeven, omdat U al van Mij hield voor het ontstaan van de wereld (Johannes 17:24).

Wat een bijzonder gebed he? De liefde van God was er ook altijd al. Eigenlijk wel logisch als je bedenkt dat de Bijbel zegt dat God liefde is! Het is met diezelfde liefde dat Hij de wereld (alle mensen dus) liefheeft šŸ’–... ja, zelfs als je hem afwijst!

8 opmerkingen:

 1. Iemand die je altijd lief heeft, hoe fijn is dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt Marja. Zo ontroerend, dat Jezus vlak voor Zijn kruisdood toch nog aan ons allemaal dacht. Wat een God mogen we dienen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zijn boodschap was helder, zelfs tot in de dood. Dank je wel voor het meelezen Sjaan.

   Verwijderen
 3. Het is bijna niet te begrijpen (ongelofelijk mooi). Dank je wel voor het delen van Johannes 17:24

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Persoonlijk heb ik ook best moeite om dat echt te begrijpen Aritha.. wat een liefde is dat?!

   Verwijderen