vrijdag 21 oktober 2022

In maar niet van de wereld (1)

We leven in een vreemde wereld, een wereld vol tegenstellingen... mooi en hartverscheurend, adembenemend en tenenkrommend, prachtig en wreed. We houden van deze plek, maar we hebben verdriet over wat er gaande is. We verlangen naar de hemel en toch willen we hier blijven.

In deze nieuwe blogserie wil ik eens stil staan bij deze geweldige, gekke, verbazingwekkende, goddeloze, fantastische wereld waarin Jezus ons erop uit stuurt... om het goede nieuws te delen!

Het komt misschien niet zo overeen met de gebeden die veel Christenen bidden, maar Jezus bad tot God de Vader en vroeg Hem om ons niet uit deze wereld te halen. Het is nooit de bedoeling geweest dat we op een geestelijk eilandje zouden gaan leven, veilig binnen onze kleine christelijke kringen. Het is Gods wil dat we in deze wereld zijn, maar niet zonder bescherming.

Ik vraag U niet hen uit de wereld weg te nemen, maar hen te beschermen tegen de duivel (Johannes 17:15).

Neem ze niet weg uit deze wereld, bad Jezus, want de wereld moet Mijn discipelen zien. Zorg er wel voor dat U ze veilig houdt, Vader. 👉Denk daar maar eens over na, we horen in deze wereld te zijn. Wij zijn er echter niet van. Jezus maakte dat heel duidelijk toen Hij bad: Zij horen net zo min bij de wereld als Ik (Johannes 17:16).

Lees Johannes 17:10-20 eens een paar keer goed door (bij voorkeur in verschillende Bijbelvertalingen) en laat dat kostbare gebed echt tot je spreken. Het is een gebed voor ons allemaal, voor vandaag.

Als we in deze wereld zijn, maar er niet bij horen, hoe zullen we dan leven? In een spagaat? Hoe voorkomen we dat we 'besmet' worden met werelds gedachtengoed, met wereldse dingen? Een vriend van deze wereld is immers een vijand van God, zegt de Bijbel.

Ik hoop dat jullie weer meelezen en -denken in deze nieuwe blogserie! Voel je vrij om je gedachten en opmerkingen te delen.

6 opmerkingen:

  1. Wat mooi dat je hier over gaat schrijven Marja, ik lees weer mee. Best een moeilijk onderwerp hoor maar goed om over na te denken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker boeiend Wendy en zo bijzonder dat jij het ook al aanhaalde op jouw blog!

      Verwijderen
  2. Ik lees mee, vind het inderdaad best een uitdaging.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Best een uitdaging ja, maar de hulp van de Heilige Geest moet het lukken!

      Verwijderen