dinsdag 9 december 2008

Geestelijke verbondenheid

Alles bestaat voor en door hem!
Eerst dacht ik dat het een dwaas idee was, een boek schrijven over het leven voor de bevruchting. Hoe zou ik zoiets ooit bijbels kunnen onderbouwen? Nu Breath of Life er eenmaal is snap ik niet wat mij zo moeilijk aan dit onderwerp leek. Ik heb me laten inspireren door wat God tegen Jeremia zei: Voordat ik je vormde in de moederschoot, had ik je al uitgekozen (Jeremia 1:4) en ook door de woorden in Prediker 12:7 waar het volgende staat, wanneer de adem van het leven weer naar God gaat, die het leven heeft gegeven. Dit zijn slechts een paar teksten die de basis vormen voor mijn verhaal. God kent de mens voor dat Hij hem gaat vormen en de adem van het leven (de geest) keert terug naar God waar hij vandaan komt, met andere woorden: hij is daar eerder geweest. Deze principes vind je terug door het hele boek. De groeiende baby in de baarmoeder gaat door een veranderingsproces heen; geest, ziel en lichaam smelten samen en vormen zo een mens. Het is een bijzondere reis die ik in het engels de ‘womb proces’ noem. Luister maar eens naar hem:

“Ik weet zeker dat God mensen roept voor een speciale opdracht, zelfs voor dat ze op aarde bestaan! Ja, het kan best zijn dat je daar nog nooit bij hebt stilgestaan, het is tenslotte niet eenvoudig ons een leven voor de bevruchting voor te stellen. Maar voor mij is het een vanzelfsprekendheid, ik weet namelijk niet beter. De dingen die ik weet zijn nou niet bepaald aardse kennis, noem ze maar gerust hemelse wijsheid. Want zie je, hier leren we van het Levende Woord. Ik weet niet zeker of je bekend bent met Hem, maar ‘alles is erdoor ontstaan en zonder dit is niets ontstaan van wat bestaat’. Snap je wat ik bedoel? Het Levende Woord weet alles en kent alles, omdat Hij reeds bestond voor de schepping van de aarde. Hij was er lang voordat Hij plaatsnam in Zijn moeders buik, lang voordat Hij zijn doel ontving, de reden waarom ie mens moest worden. Alles dat ik weet, weet ik omdat Hij het me heeft verteld en ik heb nog nooit, nooit zulke mooie woorden gehoord, zoveel wijsheid en zoveel liefde voor de mensen.”

Ja, we hebben een geestelijke verbondenheid met de Schepper van ons bestaan die veel verder gaat dan we ons ook maar enigzins kunnen voorstellen.

3 opmerkingen:

  1. Hoi Marja, gefeliciteerd met de uitgave van je nieuwe boek! Super. Alleen al het onderwerp en de blogs zijn inspirerend en 'make me think'. Veel zegen in alles! Ga alsjeblieft zo door :-)!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey! Bedankt Matthjs, datzelfde geldt natuurlijk ook voor jou :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een mooi geschreven stuk vind ik dit, dank u.

    BeantwoordenVerwijderen