donderdag 22 oktober 2009

Meer, meer, meer...

Iemands leven hangt niet af van zijn bezittingen

Wij hebben het voorrecht om op twee continenten te mogen wonen en werken. Reeds jaren verdelen we onze tijd tussen Nederland en Zuid California, twee totaal verschillende werelden. Niet alleen van elkaar gescheiden door duizenden kilometers maar ook door onnoemelijk veel kulturele verschillen.
Ons huis in Nederland is wellicht het kleinste in het dorp. Veel spullen hebben we niet, simpelweg omdat de ruimte ertoe ontbreekt veel dingen te verzamelen. In Zuid California echter, wonen we in een gigantische ranch, met vele kamers. In de loop van de jaren raakten die kamers vol, er is geen leeg plekje in huis! Ik denk niet dat we bewust zoveel spullen bijeen hebben vergaard, het is er langzaam ingeslopen, meer, meer, meer...
Jezus heeft hier, zoals gewoonlijk, wel wat wijze woorden over gesproken. In Lucas 12:15 zegt Hij,
Pas op, hoed je voor iedere vorm van hebzucht, want iemands leven hangt niet af van zijn bezittingen, zelfs niet wanneer hij die in overvloed heeft.
En weet je, Hij heeft natuurlijk gelijk! We leven in een maatschappij waarin de hoeveelheid bezittingen aangeven of we wel of niet geslaagd zijn in het leven. Maar Jezus zegt juist dat het daar NIET vanaf hangt. Het gaat er niet om wat we hebben, maar wie we zijn in Hem en wat we kunnen delen met anderen!

Onderzoek je hart
Vereenvoudig je leven
Deel je bezit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten