woensdag 31 maart 2010

Missie van de vijand

Satan's missie en strategie
Met enige regelmaat lees ik de weblog van Matthijs Goedegebuure en een tijdje geleden kwam ik daar een heel interessant artikel tegen. Het ging over de missie en strategie van Satan. Matthijs zette dat heel eenvoudig en helder op een rijtje en ik ben zo vrij het op deze blog nog maar eens te herhalen.

Missie: Gods creatie in bezit nemen.
Strategie 1: via afleiding voorkomen dat mensen christen worden. Worden ze toch christen, dan volgt strategie 2.
Strategie 2: via afleiding voorkomen dat christenen hun bestemming, hun ware identiteit en hun talenten ontdekken. Ontdekken ze die toch, dan volgt strategie 3.
Strategie 3: via ontmoediging voorkomen dat christenen hun persoonlijke bestemming bereiken. Bereiken ze die toch, dan volgt strategie 4.
Strategie 4: via splitsing, verdeeldheid en onderlinge conflicten voorkomen dat ze met elkaar een eenheid vormen. Worden ze dat toch, dan volgt strategie 5.
Strategie 5: vermeng hun talenten en hun aanbidding met hoogmoed, egocentrisme, trots, angst en jaloersheid. Lukt dat niet, verspil er dan geen energie meer aan.

Doorzie waar je bent en geef nooit op. Gods Koninkrijk breekt baan met kracht; verbind je altijd aan Hem. Dan kom je echt overal doorheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten