dinsdag 18 mei 2010

Krachtbron

Onderwijs en status hebben afhankelijkheid van de Heilige Geest vervangen
Komend weekend vieren we weer massaal Pinksteren in Nederland. Voor de niet-Christenen een lekker lang weekend en voor de gelovigen een herdenking aan de uitstorting van de Heilige Geest. Niet alleen een herdenking natuurlijk, maar ook een actuele bewustwording van de kracht van de Heilige Geest die nog steeds voor iedere gelovige beschikbaar is. Jezus lichtte een tipje van de sluier op in Handelingen 1:8,

Maar als de Heilige Geest op jullie neerkomt, zullen jullie kracht krijgen om de waarheid over Mij te vertellen aan de mensen in Jeruzalem en ook in Judea en Samaria. Zelfs tot in de verste uithoeken van de wereld.

Wow, wat een prachtige belofte. Zeker weten dat de discipelen met spanning hebben gewacht tot het zou gaan gebeuren. Ik vraag me af hoe het mogelijk is dat het merendeel van de Christenen denkt het vandaag wel zonder die kracht te kunnen redden. Onderwijs en status hebben afhankelijkheid van de Heilige Geest vervangen, helaas, moet ik er aan toevoegen.
Nog even terug naar die discipelen. Zij hadden net drie jaar intens met Jezus opgetrokken, ze zagen de wonderen die Hij deed, ze waren getuigen van de genezingen en hier en daar zelfs het opwekken van een dode. Ze aten met Hem, ze dronken met Hem, ze reisden samen en ze woonden in dezelfde huizen. Jezus beantwoordde hun vragen en nam hun zorgen weg. Jezus bad zelfs persoonlijk voor ze. Jezus waarschuwt deze mannen om niet op eigen houtje de wereld in te trekken, maar te wachten op de kracht van de Heilige Geest (Lukas 24:49). Als deze mannen die kracht nodig hadden, wie zijn wij dan om te denken dat het met wat minder ook wel zal lukken. We praten en redeneren zoveel, maar we laten zo weinig kracht zien.

Laten we bidden als nooit te voren om vervulling met de kracht van de Heilige Geest, er is namelijk nog veel werk te doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten