woensdag 5 mei 2010

A Steward's Journey

Goed rentmeesterschap kun je leren
We hebben gemerkt dat in Amerika veel mensen hun uitgavenpatroon aan het evalueren zijn en hopelijk ook de nodige aanpassingen zullen gaan maken. Uiteraard is dat een logisch gevolg van de economische instabiliteit. Misschien is het in Nederland nog niet zo ver uit de hand gelopen met persoonlijke schulden en het misbruik van credit cards, toch kan het geen kwaad de tendens in Amerika als waarschuwing te zien voor onze eigen toekomst.
Een heel goed boek over rentmeesterschap (dus over de manier waarop je met de dingen omgaat die je van God heb gekregen) is A Steward's Journey van Don Coley. In 30 korte, eenvoudige hoofdstukken laat Don duidelijk zien hoe we weg kunnen blijven van het altijd maar meer consumeren en hoe we ons meer kunnen richten op de vrede die komt als we leren goede rentmeesters te zijn. Elk hoofdstuk eindigt met een gebed en een aantal stellingen en vragen om over na te denken. Don schrijft: Vrijgevige mensen zijn de gelukkigste en meest tevreden mensen op aarde. Ze zijn rijk omdat ze genoeg hebben, niet arm omdat ze altijd naar meer verlangen.
Helaas is dit boek niet in het nederlands verkrijgbaar, maar wellicht kun je eens op de website kijken of Don volgen op Facebook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten