dinsdag 11 mei 2010

Vergeet het brood niet!

Als ziekte je overvalt...
Tijdens de viering van het Avondmaal in onze kerk werden er onlangs een aantal mensen genezen. Sommige ontvingen hun genezing terwijl ze luisterden naar de preek over 1 Corintiers 12, anderen tijdens de deelname aan het Avondmaal en weer anderen achteraf tijdens het gebed. Nou ja, als je genezing nodig hebt is elk moment het goede!

Onlangs heb ik in Opwekking Magazine ook nog een column gewijd aan het Avondmaal met de oproep er toch weer eens goed bij stil te staan. We drinken de wijn die symbool staat voor het bloed van Jezus dat vloeide voor de vergeving van onze zonden. Dat is natuurlijk heel tof! Maar waar eten we het brood voor? Het brood symboliseert het lichaam van Jezus dat werd gegeseld en geslagen voor de genezing van onze ziekten. Bloed alleen was niet voldoende, er was een afranseling, er waren diepe wonden. Een duidelijk verschil met de offerdieren uit het oude testament trouwens. Als er iemand was die dit principe begreep was het de profeet Jesaja wel. Hij schreef immers: Hij heeft onze ziekten gedragen. We zijn dus vergeven en genezen, heerlijk!

Betekent dat dat we nooit meer zondigen? Natuurlijk niet, maar we zullen er niet aan ten onder gaan. Betekent dat dat we nooit meer ziek worden? Nee, maar we zullen er niet aan ten onder gaan. Als ziekte of zonde weer eens op je pad komt, grijp dan eerst eens naar het brood en de wijn en vier Avondmaal (waar je ook bent) en lees de beloften van Jezus.
Het kan ook helpen om eens te mediteren over 1 Corintiers 12:28-31. Als het mogelijk was dat mensen ziek werden of zelfs stierven omdat ze onwaardig aan het Avondmaal deelnamen, moet het mijns inziens ook mogelijk zijn om te genezen als we waardig aan het Avondmaal deelnemen! Het is geweldig om dat tijdens zo'n kerkdienst mee te mogen maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten