maandag 12 juli 2010

Aanbevolen!

Liefde van de Messias
Het gebeurt zelden dat ik een boek op mijn blog aanprijs. Ik ben erachter gekomen dat men je dan graag in een hokje wil plaatsen; wat je leest ben je zelf... haha, dat gaat natuurlijk lang niet altijd op! Ik waag het in elk geval deze keer om een heel interessant boek aan te raden. Arafat was mijn held van Tass Saada (Uitgeverij Gideon) is eigenlijk ook wel een gewaagd boek, een heel bijzonder boek. Ik heb het achter elkaar uitgelezen (en dat wil wat zeggen, want meestal ben ik in vele boeken tegelijk bezig en heb ik nogal eens moeite om een boek ook echt uit te lezen).
Het is het waargebeurde verhaal van een jonge sluipschutter die bereid was zijn leven te geven voor de Palestijnse zaak, maar uiteindelijk zijn leven geeft aan de Joodse Jezus! Het is niet alleen vlot geschreven en spannend, het geeft ook verassende inzichten in de Midden-Oosten problematiek. Misschien kijk of luister je dagelijks naar het nieuws en vorm je je zo een beeld van wat er in Israel en omliggende landen gaande is. Misschien vorm je je zo wel een beeld over Moslims, over Palestijnen, over Arabieren en Joden. Ik denk dat je door dit boek weer nieuwe dingen kunt leren over het leven in dat gedeelte van de wereld. Het is soms heel moeilijk om ons een voorstelling te maken van de wereld waarin mensen in het Midden Oosten opgroeien, het is daarom nog veel moeilijker om elkaar te begrijpen en om naar elkaar te luisteren. Tass Saada schrijft met respect over mensen en laat ons zien dat we allemaal de liefde van de Messias nodig hebben, of we nou Christen, Moslim of Jood zijn.

7 opmerkingen:

 1. Ik ben benieuwd. Ooit zon soort boek gelezen van de oprichter van Open Doors volgens mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, Anne van der Bijl heeft meerdere boeken op zijn naam staan over de Midden-oosten problematiek. Geheime Gelovigen is zijn meest recente boek, ook heel indrukwekkend en leerzaam! Ik houd erg van zulke boeken omdat ze laten zien hoe God het hart van een mens veranderen kan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahaaa, lees jij uit dàt ho(e)kje...
  ;)
  (dikke knipoog hoor)

  ps: 'k heb ook zo'n hekel aan dat hokjesgedoe. Brr.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ook Petra, ik doe trouwens zelf ook mijn best om niet zo te denken hoor... soms sluipt het erin.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi, via het blog van eenvoudig leven, hier voor het eerst op visite. Ik heb zelf 3 jaar in Egypte gewoond en een heel klein beetje meegekregen van hoe het daar in dat hoekje van de wereld is. Ik zal dit boek zeker op mijn te lezen lijstje zetten. Bedankt voor de leestip!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Graag gedaan Tineke, ik ga je tassenblog zeker doorgeven aan m'n vriendin (die veel quilt)! Geweldig, al die mooie kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen