zondag 4 juli 2010

Geloven & Weten!

Sleutel tot het ontvangen van wijsheid
Enige weken geleden was het onderwerp van de bijbelstudie die we geven in onze lokale gemeente 'geloof'. En dan niet geloof in de zin van '...ik geloof het wel...' maar geloof als zeker weten. In het engels gebruiken we daar het woordje faith voor. Een tekst die na die avond nog bleef naklinken in mijn hoofd staat in Hebreeen 11:3, dat begint zo

Door geloof weten wij...

Door geloof weten wij.... oh, hoe graag zouden we dat liever omdraaien! Wij weten en daarom geloven wij. Wij snappen het en daarom kunnen we het geloven. Maar ja, zo werkt het nou eenmaal niet in God's Koninkrijk. Eerst geloven, dan begrijpen! Dat gaat regelrecht tegen onze logica in, maar het is de sleutel tot het ontvangen van wijsheid!
Probeer het gerust eens uit als je weer eens iets leest in de Bijbel dat je niet begrijpt, neem het in geloof aan als waarheid en vraag vervolgens of de Heilige Geest je ogen wilt openen, of Hij je wetenschap wilt geven. En je zult zien... door geloof weten wij!

2 opmerkingen:

  1. Ik ben het helemaal met dit mooie stukje eens. Maar hoe moeilijk is dat voor pubers. Mijn zoon van vijftien gelooft niet in God. 'Bewijs maar eens dat Hij er is en dan zal ik geloven.' Er komt zoveel op hen af, dat weet ik. Toch weet ik dat God Zich ook aan hem ( mijn zoon) laat zien. En ik bidt dat op een dag zijn ogen daarvoor open gaan.

    Liefs en dank je voor dit mooi blogje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor je reactie Aritha! Het heeft bij mij ook heel lang geduurd eer geloof het over verstand kon winnen :)

    BeantwoordenVerwijderen