maandag 31 januari 2011

Een ongewoon huis

Deel je hart...
Jaren geleden bezochten we tijdens een van onze rondreizen door het Wilde Westen Canyon de Chelly en Mesa Verde National Monuments. We waren heel erg onder de indruk van de zogenaamde cave dwellings, dat zijn huizen die door de Native Americans (Indianen) werden uitgehouwen in de rotsen, een prachtig gezicht! Ik kende het woord 'dwelling' toendertijd niet echt en moest dat later opzoeken in een woordenboek: woning, residentie, huis, adobe...

Meer nog dan dat is het een bijbels woord. De apostel Johannes schreef over de komst van Jezus naar de aarde het volgende: het Woord is mens geworden en heeft bij ons gewoond (Johannes 1:14). Honderden jaren eerder riep de Psalmist uit: laat mij altijd wonen in uw tent (Psalm 61:4). In het Oude Testament verlangden de mensen ernaar om in Gods Huis (de reizende tabernakel of tent, en later de tempel in Jeruzalem) te wonen teneinde zo Zijn aanwezigheid te ervaren. Nu is dat precies omgekeerd: God verlangt ernaar om in de mensen te wonen! Wow, wat een wonderlijk iets is dat! De Zoon van God kwam om die reden, om onder te mensen te wonen, om toegang tot onze harten te krijgen en om Zijn residentie in onze aardse lichamen te maken.

In 2 Samuel 7:5 vraagt God aan David of hij misschien de man is die een huis voor Hem wil bouwen om in te wonen. Ik geloof dat God diezelfde vraag vandaag nog steeds stelt. Bouw jij een huis voor mij zodat ik bij je kan wonen? Weet je niet dat je lichaam een tempel is van de Heilige Geest, die in je woont en die je ontvangen hebt van God? (1 Korintiers 6:19-20). Ik hoop dat ons antwoord ja zal zijn! We kunnen God eren met ons lichaam door het een plek te maken waar Hij zich thuis kan voelen.

Het laatste hoofdstuk in mijn boek GRACE OF GIVING gaat over het opofferen van ons lichaam, over het geven van ons lichaam aan God zodat Hij er Zijn woning kan maken. Het gaat mijn verstand te boven dat God in mij wil wonen, maar ik zie het ook als een eer en ik verlang ernaar Hem een schoon en opgeruimd huis aan te bieden waar Hij met plezier wil verblijven. Is dat ook jouw verlangen?

Moge Hij vanuit Zijn rijke luister uw innerlijke wezen kracht en sterkte schenken door zijn Geest, zodat door uw geloof Christus kan gaan wonen in uw hart! (Efeziers 3;16-17).

1 opmerking:

  1. Is dat niet het wonder van het evangelie?

    Prachtige tekst Efeziers 3: 16-17!

    BeantwoordenVerwijderen