maandag 15 augustus 2011

Mijn moeders tempel

Schilderij: Mirjam vd Steeg
Kijken jullie nog een keer mee naar het nieuwe leven dat wordt gevormd? Kostbaar en uniek... ik heb het ongeboren kind een naam gegeven, een stem en een karakter. Een lezeres werd geinspireerd en gaf nog meer kleur aan Levensadem door te gaan schilderen.

"Ik ben dankbaar voor de baarmoeder waarin ik me bevind, het is mijn heiligdom, een plaatsje apart in mijn moeders tempel."
Noem het maar gerust het heilige der heiligen, plaats waar nieuw leven tot stand komt. Niemand dan de Bron van alle leven, en mijzelf weet precies wat er hier gaande is, het is ons geheim! Ik ben dankbaar omdat ik het levensritme met mijn moeder delen mag, omdat ik me kan voeden met haar levenskracht terwijl ik ondertussen lekker kan praten met mijn Maker, die het hele proces blijft overzien. Het blijft me verbazen hoe makkelijk ik me aanpas aan nieuwe situaties in dit scheppingsproces. Dat is één van de redenen waarom ik er niet aan twijfel dat dit hele gebeuren perfect ontworpen is, elke keer als het plaatsvindt. Ik bedoel... het gaat eigenlijk allemaal vanzelf. Ik hoef nergens over na te denken, me nergens mee te bemoeien; mijn menswording is een ritme, een dans, een heilige dans.

10 opmerkingen:

 1. Hoi Jedidja, ik vond het idee dat iemand tijdens het lezen ging schilderen zo mooi dat ik het wilde delen. Heerlijk als iemand zo wordt geinspireerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het klinkt misschien een beetje saai, maar ik deel absoluut je mening!
  Hartelijke groet,
  Gerreke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marja. Gaaf dat ie er op staat. Ik hoop dat anderen op wat voor manier dan ook hun inspiratie gaan weergeven. Ik was ook verbaasd dat dit uit mn penseel kwam ;)
  God is goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Mirjam, mooi he, zelfs op een computerscherm :)
  Wie weet wat God allemaal nog meer uit je penseel wil brengen, maar verwacht grote dingen! Je werk zal een zegen voor de mensen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En ik ben de gelukkige eigenaar van het schilderij... Ik was blij verrast toen Mirjam vertelde dat ze dit speciaal voor mij geschilderd had. Hij heeft een speciaal plaatsje gekregen op mijn 'werk'kamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, wat leuk om je hier te 'zien' Lia. Ik vond de inspiratie van Mirjam zo bijzonder! Hopelijk inspireert haar schilderij een ander weer... en zo geven we met elkaar het ongeboren kind toch een stem.

  BeantwoordenVerwijderen