maandag 29 april 2013

Boekenpraat

De afgelopen twee weken is er niet van gekomen om te bloggen. Ik had daar goede redenen voor... te druk met andere zaken en we zijn op reis geweest.

Met onze stichting Traveling Light steunen we kleinschalige projecten door heel Europa en Israel. Heel vaak hebben die projecten te maken met christelijke hulpverlening; zorg voor de armen, verslaafden, daklozen en prostituees. Een kolfje naar de hand van Jezus zou je kunnen zeggen :) Afgelopen week bezochten wij de Europa Teen Challenge Conferentie in Praag. Vertegenwoordigers uit meer dan 30 landen waren daar aanwezig en voor ons is dat altijd een geweldige gelegenheid om te netwerken, bestaande relaties te versterken en nieuwe vriendschappen op te bouwen.

Vorig jaar ontmoette ik tijdens zo'n conferentie de mensen die mijn engelstalige boek Grace of Giving in het Duits en Italiaans zouden gaan vertalen. De Duitse versie is inmiddels uit (de e-versie staat ook op Amazon) en de Italiaanse ligt bij proeflezers ter correctie en zal later deze zomer uitkomen. Ditmaal kon ik gesprekken voeren met een Portugese vertaalster en een vertegenwoordigster uit Denemarken die eveneens belangstelling toonde. Ook zijn er nieuwe Russische contacten gelegd. Ik kan echt genieten van zulke ontmoetingen. Het bemoedigt mij om door te gaan en er op te vertrouwen dat God zoveel meer kan doen dan ik ooit kan bedenken.

Op de grens tussen Tsjechië en Slowakije werd mijn tas gestolen. Weg paspoort, rijbewijzen, credit card, bankpassen en OV kaart. Wat voel je je dan kaal zeg. Het was voor onze een goede gelegenheid om 1 Thessalonicenzen 5:16-18 te praktiseren, Wees altijd verheugd, bid onophoudelijk, dank God onder alle omstandigheden, want dat is wat hij van u, die één bent met Christus Jezus, verlangt.

Jaja, je kan iets lezen, je kan iets leren, je kan iets preken... en dan moet je het ook nog doen :)

PS: We hebben gedankt dat het Jan's paspoort niet was (die moet namelijk naar Africa voor zijn werk), we hebben gebeden voor de dieven dat ze zich zullen bekeren (en misschien zelfs in Teen Challenge terecht zullen komen) en we waren verheugd dat we deze tekst in de praktijk konden brengen!

10 opmerkingen:

 1. Bdankt voor dit mooie verslag van het werk wat jullie doen.
  Leuk dat je een link naar de website hebt gegeven.
  Daar ga ik straks nog een keer kijken......
  Prachtig dat jullie de bijbel zo praktisch konden toepassen! Het doen ik vaak het lastigst maar als je toch hebt kunnen doen, altijd een verrijking!!!!
  Lieve groet, Dieneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lastig ja, maar inderdaad altijd een verrijking.
   Hartelijk dank voor je commentaar Dieneke, ik heb trouwens net nog wat foto's opd e website geplaatst en de agenda aangepast!

   Verwijderen
 2. Meid wat leuk dat je zulke mooie nieuwe contacten hebt kunnen leggen! Prachtig.
  Jammer van je tas en de nodige spullen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die nieuwe contacten... dat is echt geweldig! Die tas... ach, alles kan vervangen worden.

   Verwijderen
 3. Wat gaaf dat je boeken in andere talen gedrukt gaan worden! Een echt jarsons principe;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja, dat mag je wel zeggen. Ze worden ook bij Jarsons uitgegeven!

   Verwijderen
 4. Waardeloos van je tas zeg. Heb het ook een keer gehad in Zuid-Frankrijk, je bent dan zo echt onthand. Onttast eigenlijk haha. Het zou idd gaaf zijn als de dieven tot geloof komen, dan heeft het tenminste nog zin.
  Succes met alles opnieuw aanvragen. Hoop dat je niet teveel persoonlijke waardevolle spullen kwijt bent.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig heb ik niet zoveel met tasjes, dus die van mij was maar heel klein. maar toch.... paspoort, rijbewijs, bankkaarten en creditcard weg is geen grap. maar goed, alles kan vervangen worden. en ja, hopelijk zien we die lui eens in Teen Challenge!

   Verwijderen
 5. Wat een toestanden zeg en dan nog wel in het buitenland. Hopelijk zie je er nog wat van terug en bedenken de dieven zich. Mooi hoe je toch ook kunt danken dat het niet Jan's paspoort was.
  Mooi ook om te lezen van je belevenissen in Praag en super van je boeken natuurlijk. Iets om dankbaar voor te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De verzekering dekt het meeste, gelukkig! Voorzichtiger zijn voortaan, maar niet stressen :) Van de week spreken we op een conferentie in Noord-Oost Duitsland... dus de nieuwe Duitse boeken gaan mee!

   Verwijderen