dinsdag 13 augustus 2013

Met of zonder fiets

Deze week ben ik (digitaal) te gast bij blogger collega Tracy Teppler in Zuid Afrika en wel op haar Encourage 24/7 blog. Zij heeft het verlangen vrouwen bij elkaar te brengen in de blogging wereld en elkaar te bemoedigen. De blog is engelstalig en is open voor iedereen die mee wil doen. Kijk maar eens rond op Encourage 24/7, misschien kom je er zelfs wel bekenden tegen.

Mijn artikel gaat over het genieten van de rit tijdens een omleiding....

"Op mijn bureau staat een scheurkalender met motiverende teksten en plaatjes van waanzinnig natuurlandschappen waar super sportieve mensen op mountain bikes allerlei gevaarlijke stunts uithalen. Vanmorgen vroeg scheurde ik gisteren eraf en terwijl ik er een prop van maakte dacht ik hoe vreemd het eigenlijk was dat ik op het punt stond een dag weg te gooien die nooit meer terug zou komen.

Tegelijkertijd las ik de woorden voor vandaag, “Werkelijk gelukkig is de man die van het landschap kan genieten tijdens een omleiding”. Ik dacht: 'Met of zonder fiets, ik wil die mens zijn!' Ik wil oprecht kunnen zeggen Ik heb geleerd met de omstandigheden waarin ik verkeer genoegen te nemen (Filippenzen 4:11).

Dat betekent minder mopperen, minder stressen en vooral vaker om je heen kijken, ook als de dingen anders dan gaan dan gepland. Als we dan ook nog kunnen zingen onderweg hebben we de kunst om te genieten van een omleiding echt geleerd!

4 opmerkingen:

 1. Mooi, dankje. En leuk die weblog, ik dacht eerst even dat je daar echt op bezoek was ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat zou heel gezellig zijn, maar ik ben nog nooit in Zuid Afrika geweest hoor.

   Verwijderen
 2. Wat leuk Marja (moet nodig eens iets aan m'n Engels gaan doen)

  BeantwoordenVerwijderen