woensdag 7 augustus 2013

Werkelijk vrij zijn en vrij blijven

Naast het werken aan de Nederlandse vertaling van mijn boek Respectfully Yours (over het eren van je ouders) en het uitbrengen van de Italiaanse versie van Grace of Giving, ben ik tussen de bedrijven door bezig met het voorbereiden van een aantal spreekbeurten over het thema vrijheid.

Over twee weken reizen wij namelijk namens onze stichting Traveling Light naar de Oekraine, waar we op de jaarlijkse Teen Challenge conferentie in Kiev zullen spreken over het thema Freedom in Christ, dit aan de hand van Galaten 5:1. Afgelopen winter heb ik de serie je vrijheid vasthouden op deze blog gedeeld. In voorbereiding op de komende conferentie zocht ik weer eens een aantal tekstgedeeltes op en werd me weer zo bewust van het belang van deze prediking.

Het is heel pijnlijk om te zien hoeveel Christenen er niet in vrijheid leven. Velen gaan gebukt onder verslavingen, angsten, zorgen, zonde, pijn en schaamte. Is Jezus' missie dan mislukt? Hij kwam toch om de gevangenen en verdrukten vrij te zetten (Lucas 4:18)? Zal Zijn hart niet bloeden als Hij ziet hoe we massaal verslaafd zijn aan de televisie, aan roddel, pornografie, zelfmedelijden, medicijnen, drugs en alcohol. In Nederland kunnen en mogen we vrij leven, en we doen het niet.... Hoe kunnen niet- of anders-gelovigen nu zien dat wij geheel anders zijn?

Als je tijd hebt, lees dan de serie je vrijheid vasthouden (let op, eerste post staat onderaan) nog eens door. Strek je uit naar de vrijheid die Hij belooft en houdt die vast!

Dit zeg ik dan en betuig ik in de Here, dat gij niet langer moogt wandelen zoals ook de heidenen wandelen, in de ijdelheid van hun denken, verduisterd in hun verstand, vervreemd van het leven Gods om de onwetendheid, die in hen heerst, om de verharding van hun hart. Zij hebben zich immers in hun verdoving overgegeven aan de losbandigheid om gretig winst te slaan uit allerlei onreinheid. Maar gij geheel anders: gij hebt Christus leren kennen.
[Efeziers 4:17-20]

4 opmerkingen:

 1. Mooi onderwerp, Marja. Wat zou het mooi zijn als anderen "jaloers"worden op wat ze zien wat wij aan vrijheid hebben in Christus. Veel zegen in de Oekraine.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi thema om mee bezig te zijn Marja. Sterkte bij de voorbereidingen en alvast een goede tijd gewenst in de Oekraïne.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Wendy, we zien er echt naar uit weer in de Oekraine te zijn en daar uit te delen van Gods goedheid en liefde!

   Verwijderen