zaterdag 10 mei 2014

Blogging buzz...

Er gaat veel tijd zitten in het lezen en bijhouden van weblogs, dat weten we zo langzamerhand allemaal wel. Ik wil daarbij aantekenen dat je niet alles hoeft te lezen wat op je scherm voorbij komt. 

Kies blogs uit waar je echt wat aan hebt, of ze nu gaan over schrijven, koken, knutselen of bijbellezen. Je leest toch ook niet alle boeken die op de markt komen? Je kijkt toch ook niet naar alle films die verschijnen? Het helpt echt om duidelijke keuzes te maken. Mijn graadmeter bijvoorbeeld is de lengte van een blog... ik lees GEEN lange blogberichten (dus).
 • Wellicht hebben jullie hem al voorbij zien komen, de blog Een Passie voor Schrijven van Wendy Born. Zoals we gewend zijn van Wendy schrijft ze heel afwisselende berichten over schrijven, lezen, journaling en verschillende technieken. Onlangs is ze ook begonnen met interviews te plaatsen. Heel leuk!
 • Heel handig als je met vragen over het opstarten of indelen van een blog zit, is de Weblog Startpagina. Je vindt daar bijvoorbeeld ook links naar de bekende waarbenjijnu en waarbenjijopreis blogs. Dat soort blogs worden bijvoorbeeld veel gebruikt door jonge mensen die op korte missiereizen gaan. Leuk als je je familie en kerkelijke gemeente mee wilt laten lezen!
 • Bloggers op de preekstoel. Ja, dat kan ook natuurlijk. Het merendeel van mijn spreekbeurten zijn in het engels; maar afgelopen zondag 4 mei gaf ik in Christengemeente De Hoeksteen een frisse kijk op Genesis 1:1, heel leuk en inspirerend om naar te luisteren.
 • Bloglovin is een site waarop je alle blogs kunt vinden en gelijk een mooi overzicht krijgt van de inhoud van een bepaalde blog, een soort passe-partout zeg maar. Zoek je eigen blog maar eens op, heel leuk om te zien. Er is ook een bloglovin app.
 • Tsja, ik laat natuurlijk geen gelegenheid voorbij gaan om de weblog van onze Stichting Traveling Light in de spotlight te zetten. Inspirerende blog (met leuke foto's) over hulp aan kleinschalige projecten door heel Europa. Wellicht brengt zo'n blog je op ideeën :)

2 opmerkingen:

 1. Wat een leuke nieuwtjes allemaal Marja! Mooi om te zien wat je doet en wat je bezighoudt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, soms spaar ik wat nieuwtjes op, dat geeft een leuke afwisseling in de blogjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen