zaterdag 2 april 2016

Ieder zijn eigen waarheid?

Je hoort het best regelmatig: 'jij jouw waarheid, ik de mijne...'

Een vreemd idee eigenlijk, want als iedereen een eigen waarheid heeft, is het daarmee een variabel gegeven geworden. Vandaag zus, morgen zo. Geen touw meer aan vast te knopen. Waarheid is dan niet langer meer bruikbaar als fundament waarop we ons wereldbeeld kunnen bouwen.

Ligt de waarheid ergens in het midden? Is het mogelijk om temidden van zoveel stemmen, meningen en opinies waarheid te vinden? Wat is er eigenlijk mis met ieder zijn of haar eigen waarheid? Ethische vragen die interessant genoeg zijn om eenvoudig en helder over te schrijven en dat heb ik gedaan...

Deze week kwam een nieuw Engelstalig boekje van mijn hand uit: Spirit of Truth. In dat boekje ga ik dieper in op drie uitspraken van drie verschillende personen:
 • Pilatus, die tot drie keer toe zegt geen schuld te kunnen vinden in Jezus,
 • Petrus, die tot drie keer toe zegt Jezus niet te kennen en
 • Jezus, die tot drie keer toe zegt dat de Geest van de waarheid zal komen
Drie mannen met alledrie hun 'eigen' waarheid. Als lezer zit je als het ware in de rechtzaal waar Jezus tegenover Pilatus staat, terwijl Petrus buiten wacht en zijn vriend in de steek laat. Pilatus confronteert Jezus met een directe vraag: En wat is waarheid?

Als lezer word je uitgedaagd om die vraag te beantwoorden.

Spirit of Truth kost 9.90 EUR en is te bestellen via www.marjameijers.com of via www.amazon.com als je liever kiest voor een Kindle editie (die je trouwens op iedere andere e-reader kunt lezen).

PS: Lezen jullie weleens Engelstalige boekjes of is die drempel te hoog?

13 opmerkingen:

 1. Leuk Marja, maar mijn Engels is niet zo heel erg geweldig. Het wordt vast nog wel eens in het Nederlands uitgegeven toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan zal ik het eerst zelf moeten vertalen Wendy :)

   Verwijderen
 2. Gefeliciteerd Marja met je nieuwe boek.
  Ik lees nooit Engelse boeken. Ook geen Engelse blogs, die sla ik altijd over.
  Als ik mail krijg in het Engels verwijder ik ze zonder te lezen. Helaas.
  Maar er zullen genoeg mensen zijn die wel Engels lezen dus je boek wordt vast verkocht;) Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat jammer Coby. Ik had ook moeite met mijn eerste Engelse boek (heel lang geleden), maar het ging steeds beter, nu lees ik voornamelijk engelse boeken eigenlijk... de markt (en keus) is zoveel groter :)

   Verwijderen
  2. Misschien moet ik er een leerdoel van maken. Ik denk dat ik mezelf behoorlijk in de weg sta door me de wereldtaal niet eigen te maken.

   Verwijderen
 3. Komt er nog eens een nederlandse vertaling? Ik wil eerst nog je andere boek lezen: Ik eer jou. Leuk dat je weer een nieuw boek geschreven hebt, het onderwerp interesseert mij zeker.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tsja, vast wel Marijke, maar dan moet ik ervoor gaan zitten om het te vertalen, ik heb dat al met twee van mijn engelse boekjes gedaan: breath of Life = Levensadem en Respectfully Yours = Ik eer jou... dus er is een begin :)

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. Dank je wel! Ik ben ook blij dat het eindelijk op tafel ligt :)

   Verwijderen
 5. Veel succes, ik hoop dat veel mensen het lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat hoop ik ook Hilly, het voegt weer toe aan onze geestelijke groei!

   Verwijderen