maandag 11 juli 2016

Druk zijn of rust zoeken?

Heb jij dat ook, dat je aan het begin van de vakantie vol plannen en goede voornemens zit?

Misschien ben jij zo iemand die zich voorneemt om nu eens echt lekker niks te doen en uit te rusten. Of ben je iemand die zich juist enorm kan verheugen om nu eindelijk eens aan een waslijst met dingen te gaan werken die al heel lang zijn blijven liggen?

Foto's uitzoeken, rommellaadjes opruimen, tijdschriften lezen, handwerken, tuinieren, daagjes weggaan... bidden voor iets speciaals... Het kan ook zijn dat je al heel lang met iets moeilijks bezig bent en eraan denkt om op te geven. Je blog? Een boek schrijven? Een Bijbelstudiegroepje beginnen? 

Of heb je je juist voorgenomen om nu eindelijk eens af te maken wat al maanden op je bureau ligt? Een brief aan een geliefde, een half afgemaakt gedicht, een dik boek waar je pas twee hoofdstukken in hebt gelezen?

Het kan ook wel zijn dat je nergens zin in hebt. Het wereldgebeuren drukt soms zwaar op je schouders, je bent teleurgesteld in de kerk of in Christenen. Misschien sta je wankel in je geloof of ben je gewoon een beetje uitgeblust. Misschien ga je met het hele gezin weg of blijf je juist alleen thuis. Hoe dan ook, de komende periode zal voor iedereen een andere sfeer hebben, een andere invulling krijgen.

Of je nu weg gaat of thuis blijft, creëer ook eens bewuste stiltes om na te denken, om te luisteren. Gewoon op een rustig plekje gaan zitten of een stukje alleen gaan wandelen en niks anders doen dan ontvangen [nou ja, misschien een journal binnen handbereik houden]...

Fijne vakantie!

12 opmerkingen:

 1. Beide, dingen afmaken en genieten van het niets doen:-)

  Fijne vakantie,
  Hilly

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat gaat ook best goed samen hoor! Groetjes, fijne vakantie Hilly.

   Verwijderen
 2. Dat zijn heerlijke momenten! Ik houd van afwisseling.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik eigenlijk ook wel, er is tenslotte een tijd voor alles! Fijne vakantie.

   Verwijderen
 3. Meestal probeer ik vóór de vakantie alles af te maken en gebruik ik de vakantie om lekker te lezen en nieuwe ideeën op te doen voor het nieuwe seizoen.
  Fijne vakantie Marja!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan ga je de vakantie lekker 'leeg' in, dat doe ik ook het liefst, amar dat lukt niet altijd. Wij gaan pas in november op vakantie trouwens :)

   Verwijderen
 4. Het mooie van vakantie vind ik dat je niets hoeft en het gekke is dat je dan het meest doet omdat je zoveel inspiratie krijgt. Het is een heerlijk relaxt gevoel en ik hoop heel veel te lezen en ook te schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb niet zo'n extreem druk leven maar ik zie wel bij anderen dat de druk toeneemt naarmate de bouwvak nadert. Alles lijkt af te moeten alsof er na de vakantie geen tijd meer bestaat. Apart hè? In de vakantie heb ik drie kinderen thuis. Is heel mooi. Ik vind juist die ene week dat we weg gaan hard werken. Klikt het goed? Gaat het voldoen aan de verwachtingen van allemaal? Stel ik niemand teleur ... Ik houd gewoon meer van thuis-leven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thuis-leven is fijn ja. Wij reizen veel, maar ik ben ook heel graag thuis :) Gezellige vakantie toegewenst hoor!

   Verwijderen
 6. Mijn voornemen is om heerlijk te lezen, allerlei boeken die ik al lang op mijn lijstje heb staan. De afgelopen 2 jaar hebben heel veel verandering en groei gebracht in ons gezin. Een journal is een goed idee, ik dacht bij mijzelf: Ik moet het op gaan schrijven, er gebeuren zoveel bijzondere dingen.
  Fijne zondag!
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het mooie van zo'n journal is dat je het later terug kunt lezen en dan verbaas je je vaak over alles wat gebeurd is. Fijne vakantie!

   Verwijderen