maandag 12 september 2016

Bijbelwroetende vrouwen

Marja & Esther
Ja hoor, zo'n titel trekt aandacht :) Onlangs verscheen een leuk dubbelinterview met schrijfster Esther Noordermeer en ondergetekende in een van onze regionale kranten. Esther woont een paar kilometer verderop in de polder en een paar keer per jaar gaan we bij elkaar op de kofiie om over boeken te praten, en dan vooral ook over Het Boek natuurlijk!

Esther debuteerde in 2011 met haar boek De Hemelse Voedselbank. Een heel interessante, leuk geschreven studie die verscheen bij uitgeverij Merweboek waar in datzelfde jaar mijn eerste Nederlandstalige werk Levensadem verscheen. 

De uitgever bracht ons met elkaar in contact en we ontdekten al snel dat we naast het schrijven nog iets gemeen hadden... het wroeten in de Bijbel.

Van Esther verscheen in 2013 Vrij van de Wet (een dogma onder vuur). Een goed doordacht en gebalanceerd boekje over wet en genade. Ik vond het mooi passen bij mijn Engelstalige serie over de Tien Geboden in de 21e eeuw. 

Deze zomer verscheen Stevige Kost van Esther's hand, een werkboek bedoeld en geschikt voor gebruik in (huis)kringen en jeugdverenigingen (18+), maar ook als tijdelijke leidraad voor stille tijd.

Ik heb Esther helaas nog niet aan het bloggen kunnen krijgen. 'Dat zou ten koste gaan van mijn schrijftijd', meent ze... en ja, daar kan ik haar niet helemaal ongelijk in geven (zie mijn blogje 'lijdt het schrijven weleens?').

Esther schrijft op een vlotte, eenvoudige (maar geestelijke diepe) wijze en onderbouwt haar schrijverij met gedegen Bijbelonderzoek. Ze laat niets aan het toeval over en roept de lezer op om vooral zelf op onderzoek uit te gaan, om niets zomaar aan te nemen.

En dat is nu precies iets wat ik ook met mijn boeken en blogs hoop te bewerkstelligen... een frisse interesse in Gods Woord.

Haar boeken, die ik van harte aanbeveel, zijn te bestellen via de website Esther Noordermeer.
Esther's korte meditaties zijn ook te beluisteren via diezelfde website.

6 opmerkingen:

  1. Leuk en interessant blogpost om te lezen. Al die linkjes ga ik nog even volgen hoor. Allebei Gods Zegen bij jullie werk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaaf hoor, zo'n ontmoeting en heerlijk samen op te kunnen trekken. Kostbaar!!!

    BeantwoordenVerwijderen