maandag 19 september 2016

Geheimenissen onthuld (1)

Mijn moeder gebruikte de term nogal eens als we lastige vragen over God of het Christelijk geloof stelden.... 'het is een mysterie' of 'het is een geheimenis'. Daar moest je het dan maar mee doen.

Toen ik op latere leeftijd (eindelijk) zelf de Bijbel ging onderzoeken, kwam ik er achter dat er in dat Boek wel degelijk over geheimenissen wordt gesproken, maar dan met name over de onthulling daarvan. Het is fascinerend om te zien dat geestelijke zaken die voor de mensen eeuwenlang een mysterie waren, worden onthuld in onze tijd.

Toch kom ik nog redelijk vaak mensen tegen die, als het om geloofszaken gaat, dezelfde insteek hebben die mijn moeder had... het is allemaal een mysterie.

Ik heb besloten een paar blogjes aan dit onderwerp te wijden en ik hoop dat jullie net zo verrast en blij zullen zijn als ik, toen ik ging begrijpen dat het Gods verlangen is Zijn geheimenissen aan ons te openbaren. Lezen jullie weer mee?

 Maar er is een God in de hemel die mysteries onthult (Daniel 2:28)

8 opmerkingen:

 1. Mooi onderwerp Marja. Ik ben benieuwd naar wat je er over gaat schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik liep al een tijdje rond met het idee over dit onderwerp te schrijven Wendy, maar soms moet je er even op broeden :)

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Fijn dat je weer meeleest Walter, het wordt spannend :)

   Verwijderen
 3. Ik ben nieuwsgierig geworden Marja, ik blijf het volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dat is fijn Marja, ik had vroeger ook zo'n dominee op catechisatie die dat zei: "Dat is Gods geheimenis!" Ik hou wel van onthullingen;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat is dan mooi Coby. geheimenissen zijn spannend, maar het is nog veel spannender als ze onthuld worden.

   Verwijderen