maandag 5 oktober 2020

Variabele waarheid?

Nieuwsberichten, krantenkoppen, internetreacties, opiniepeilingen en persoonlijke meningen. Het is langzamerhand een dikke brij geworden die ons overspoelt als we niet uitkijken. Het welles, nietes spel wordt dagelijks door volwassenen gespeeld.

Hij heeft gelijk en zij niet. Dit is de waarheid en dat een leugen. Heb je de feiten wel gecheckt? Wie zegt dat wat jij denkt de waarheid is? Verwarring ten top.

Waarom? Omdat moderne waarheid een variabele is geworden, afhankelijk van gevoel en stemming. Zo van: mijn waarheid is de jouwe niet… door zo te redeneren is waarheid tevens een onzekerheid geworden.

👉Wat de ene dag je levensmotto is, is de andere dag verdwenen of niet meer populair. Dat is best lastig en eerlijk gezegd zou het fijn zijn om voor een waarheid te staan die onveranderlijk is, die nooit teleurstelt en die hoop en perspectief voor je leven biedt. Een fundament zeg maar, voor alle andere dingen die we zeggen en doen.

Ik schreef er een blogje over voor www.ikzoekgod.nl. Het is blijkbaar een thema dat veel mensen bezig houdt. Wat is waarheid en is er maar één waarheid dan? Het zijn vragen die je gedachten kunnen beheersen. Veel mensen zijn op zoek naar waarheid, naar ‘de’ waarheid misschien wel.

Dat blogje is veel gelezen, vooral via LinkedIn op een of andere manier. Misschien ken je iemand die meer over de waarheid wil weten. Deel dat blogje dan gerust. Wie weet helpt het iemand op de goede weg!


4 opmerkingen:

  1. Ik zag het voorbijkomen Marja. Een mooi stukje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Soms leg ik de waarheid in het midden.
    Om er dan nog eens over na te denken.
    Meningen, hoe mensen tegen waarheden aankijken kunnen verschillen.

    Dit is een bijzonder blogje, dat me weer aan het denken zet Marja.

    Hartelijke groeten,
    Hilly



    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is de bedoeling van een blog :) gedachten prikkelen, nadenken, zelf iets schrijven als reactie... noem maar op! Leuk dat je 'langs' kwam.

      Verwijderen