donderdag 3 december 2020

De goede wapenrusting (4)

'Ik strijd met Gods wapens, niet met menselijke, om elke tegenstand te breken' schrijft de apostel Paulus in 2 Corinthiërs 10:4. Hij begreep geestelijke strijd als geen ander. Gods wapens zijn er ook vandaag voor ons. In de vorige blogs schreef ik over waarheid en gerechtigheid.

We lezen verder over de wapenrusting en wel in Efeziërs 6:15, daar staat: Bind onder uw voeten de bereidheid om de vredesboodschap te brengen. In andere vertalingen wordt gesproken over schoenen of sandalen van de bereidheid om het goede nieuws van vrede bekend te maken.

👉Schoenen trek je aan als je naar buiten gaat, als je op pad gaat. In de kast hebben ze weinig waarde. Wéten dat je vrede in een situatie kan brengen is nog niet hetzelfde als het ook doen! De bereidheid om een boodschapper van vrede te zijn is veel meer dan een goed voornemen, het is iets dat we ook daadwerkelijk in de praktijk moeten brengen.

Dat betekent concreet dat we vredestichters in lastige situaties kunnen zijn of Gods vrede kunnen delen als iemand onrustig is of een ruzie bij kunnen leggen die er al veel te lang is. Makkelijk? Nee. Mogelijk? Ja.

Jezus zei het niet voor niks zeg: Gelukkig zijn de mensen die vrede brengen, want zij zullen kinderen van God worden genoemd (Matteus 5:9).

Ik wil gelukkig zijn, jij ook?


8 opmerkingen:

  1. Geweldig! Die roze slipper sandalen. Mooi verwoord om klaar te zijn om op weg te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vers 14 begint niet voor niks met 'Maak je klaar'. Stand ready, then! :)

      Verwijderen
  2. Bereidheid is meer dan een goed voornem, dat vind ik een mooie doordenker.
    Je moet het ook gaan doen, ik bedacht me dat iemand daadwerkelijk praktisch helpen ook een vorm van vrede brengen kan zijn, het geeft die persoon die met een hulpvraag zat vrede, neemt de zorg weg.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, zo eenvoudig kan het zijn Danielle, jouw actie kan enorme onrust en onvrede wegnemen bij iemand, dan ben je ook iemand die vrede brengt!

      Verwijderen
  3. Het is te proberen, een steentje bijdragen...

    Groet,
    Hilly

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jazeker, we zouden het veel meer moeten doen, dan zag de wereld er anders uit denk ik :)

      Verwijderen
  4. Prachtig, die roze vredesslippers.
    De voeten geschoeid met de bereidheid van het Evangelie des vredes, daar moeten we meer mee doen!

    BeantwoordenVerwijderen