maandag 14 december 2020

De goede wapenrusting (5)

Waarheid, gerechtigheid en de bereidheid om een boodschapper van vrede te zijn, het kwam allemaal aan bod in de vorige blogjes over de geestelijke wapenrusting.

We lezen verder in Efeziërs 6 en komen aan bij vers 16: In elk gevecht zult u het geloof nodig hebben, als een schild waarop alle brandende pijlen van de duivel afketsen. Neem bovenal het schild van het geloof op, waarmee u alle vurige pijlen van de boze zult kunnen uitblussen staat er in de HSV.

Brandende pijlen van de vijand? Het geloof als een schild? Hoe kunnen we zoiets praktisch zien? Geloof is de zekerheid van de dingen waarop we hopen en het bewijs van dingen die we niet kunnen zien (Hebr. 11:1). Geloofszekerheid (faith in het engels) betekent er niet aan twijfelen dat God bestaat, dat de Bijbel Zijn Woord is en dat Hij Zijn beloften nakomt. Als je dat soort geloof als een schild ziet, dan snap je dat je daarmee alles afketst wat tegen die zekerheid ingaat.

Alles ja, want brandende pijlen worden dagelijks afgeschoten. Gedachten die ineens in ons hoofd of ons hart binnendringen... Is het wel allemaal waar? Houdt God wel echt van mij? Ben ik wel vergeven? Is de Bijbel eigenlijk wel waar? etc. etc. Die vurige pijlen (die ons denken en voelen in brand willen zetten) kunnen we uitblussen met het geloof.

De geloofszekerheid die ons hardop doet zeggen: Jezus is de waarheid, God heeft mij lief met een eeuwig durende liefde, Jezus heeft mij volledig vergeven van alle zonde en Zijn Woord houdt eeuwig stand. Durf dat schild omhoog te steken als allerlei leugens en twijfels over God en Zijn Woord jouw kant op komen. Ga er recht tegenin, proclameer de waarheid. Zo strijden we de geestelijke strijd.


12 opmerkingen:

  1. Wat heb je dit mooi en duidelijk verwoord.
    Word hier blij van 😁
    Jezus is ALLES wat een mens nodig heeft om terug te keren naar het hart van de Vader. Hij zorgt voor alles, in alles.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Danielle, Jezus is de waarheid, in alles en voor alles... eigenlijk maakt dat het leven een stuk rijker en eenvoudiger :)

      Verwijderen
  2. Wat een mooie blog Marijke. Ik heb een tijdje terug een Bijbelstudie mogen leiden over de wapenrusting. Zal hem es opzoeken en jouw stukjes allemaal lezen want ik heb iets gemist zie ik nu.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ach, er is zoveel over te zeggen en schrijven... we omvatten dit onderwerp nooit helemaal denk ik. Wel leuk om door elkaar geinspireerd te worden. Leuk zeg dat je een Bijbelstudie over dit onderwerp hebt gedaan.

      Verwijderen
  3. Echt weer duidelijk en scherp verwoord. Een woord verduidelijking waar je mee verder kunt in deze tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hier Aritha. Dank je wel. Dit was zo verhelderend.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een eeuwig durende liefde, hoe mooi is dat...

    Een heel mooi en gezond 2021 Marja.

    Hilly

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Hilly, jij ook gezondheid en zegen en veel inspiratie toegewenst.

      Verwijderen
  6. Bedankt alweer Marja. Geweldig, dat we beschermd zijn achter dat grote schild, dat ALLE vurige pijlen tegenhoudt!

    BeantwoordenVerwijderen