dinsdag 5 januari 2021

De goede wapenrusting (6)

In het vorige blogje hebben we kunnen lezen hoe we geloofszekerheid (faith) als schild kunnen gebruiken om de aanvallen van de vijand te weren, af te ketsen eigenlijk.

Laten we verder lezen in Efeziërs 6, we komen aan bij vers 17a.

U zult niet zonder de helm van de redding kunnen... De helm van de zaligheid staat er in de HSV.

👉Een helm biedt bescherming tegen hoofdletsel. Dus eigenlijk is dit geen wapen, maar onderdeel van de wapenrusting. Net  zoiets als een muzikant die niet zonder z'n bladmuziek kan. Dat is geen instrument, maar wel essentieel voor de uitvoering.

De helm van redding, hoe moeten we dat zien? De Bijbel spreekt over redding van een eeuwige dood die het gevolg is van zonde.  Maar God, die rijk is aan barmhartigheid, had ons innig lief en heeft ons, die dood waren door onze overtredingen, samen met Christus het leven gegeven. Aan de genade van God hebt u uw redding te danken! (Efeziërs 2:4-5).

Gods liefde en genade overtreffen onze tekortkomingen. Hij biedt ons eeuwig leven in Zijn aanwezigheid aan, als we tenminste willen geloven in Zijn Zoon Jezus Christus. 100% zeker weten dat Hij je gered heeft uit de duisternis en in het licht heeft gebracht beschermt je tegen elke andere gedachte... Gedachten dat je het niet waard bent, dat je verloren bent, dat het niet voor jou is, dat je vreselijke dingen hebt gedaan...

In datzelfde hoofdstuk van de brief aan de Efeziërs staat in vers 8: De redding, die het geloof u bracht, hebt u te danken aan zijn genade, niet aan uzelf; het is een geschenk van God en niet het gevolg van uw prestaties. 

Ontvang dat geschenk en laat je denken daardoor leiden, dat kan je heel wat hoofdbrekens schelen!

4 opmerkingen:

  1. Mooi dat die helm ons aangeboden wordt. Hij is onmisbaar. Satan wil ons inderdaad laten twijfelen aan God, Jezus en onze eigen redding en aan nog zoveel meer. Door deze helm 'aan te doen' beschermt Hij ons ook tegen twijfel aan Zijn verlossende werk voor ons.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo is het Wendy, beschermd zijn tegen twijfel en onzekerheid voor wat betreft God, Zijn Woord en onze redding is onmisbaar!

      Verwijderen
  2. Het is zo belangrijk om ons hoofd / denken te beschermen, onze daden zijn het gevolg van ons denken, de Bijbel zegt niet voor niets : wordt veranderd in je denken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Juist ja, dat is het precies. Veranderen in ons denken, totaal veranderen... daartoe roept de Bijbel op. Bijbelse gedachten zijn een wapen tegen wereldse gedachten.

      Verwijderen