dinsdag 18 mei 2021

De vreze des Heren (3)

Als we mensen ons respect en onze bewondering geven, kunnen we teleurgesteld raken omdat mensen en hun ideologieën in de loop van de tijd kunnen veranderen.

God echter verdient ons respect en onze bewondering omdat Hij trouw en goed is en nooit verandert. Hij is de geweldige Ik ben!

Als Schepper staat Hij boven alle dingen en dat betekent dat de mensheid aan Hem onderworpen is, of we dit nu leuk vinden of niet. God respecteren of met andere woorden de Heer vrezen is een teken van ware nederigheid ... maar het betekent niet dat we als slaven worden behandeld. Integendeel! 👉Aan het vrezen van God zijn grote zegeningen verbonden.

Het loon van nederigheid – de vreze des HEEREN – is rijkdom, eer en leven (Spreuken 22:4).

Ja, dat staat er echt! Rijkdom, eer en leven! Wie wil dat nou niet? En er is meer, geloof het of niet. God wil de mensen die Hem eren uitbundig zegenen 😍

  • In de vreze des HEEREN is een sterk vertrouwen en voor Zijn kinderen zal Hij een toevlucht zijn. De vreze des HEEREN is een bron van leven om de strikken van de dood te ontwijken (Spreuken 14: 26-27). Ontzag voor de Heer is een bron van leven! Klinkt dat negatief of eng of religieus? Natuurlijk niet, het zal de vreugde in ons leven zijn om de Heer te eren.
  • Vrees de HEERE, u, Zijn heiligen, want wie Hem vrezen, hebben geen gebrek (Psalm 34:10). Geen gebrek, probeer je dat eens voor te stellen! ... Dat zal een einde maken aan alle zorgen en alle angst, toch?
  • De engel van de HEERE legert zich rondom hen die Hem vrezen, en redt hen (Psalm 34: 8). We leven in een zieke en slechte wereld, we hebben zeker Engelenbewaking nodig.
  • Al deze grote zegeningen zijn van ons als we ontzag hebben voor God, als we Hem vrezen. Is het niet geweldig? Er zijn nog andere redenen waarom we de Heer zouden moeten vrezen, daarover meer in de volgende blogpost.

    8 opmerkingen:

    1. De HEERE is ontzagwekkend, daarom moeten wij Hem eerbiedig vrezen.
      Dat betekend dat we niet bang moeten en hoeven te zijn.
      Mensen die we vertrouwen kunnen ons zeer teleurstellen maar God nooit.

      BeantwoordenVerwijderen
    2. Dat heb je helder verwoord, dank je wel.

      BeantwoordenVerwijderen
    3. Die vrees mag blijdschap in zich dragen.
      De Heer dichtbij.
      Vergeving van zonden.

      Goed verwoord Marja.

      Een groet,
      Hilly

      BeantwoordenVerwijderen
    4. Je zou haast wel raar zijn om God niet te vrezen, daar zou ik me vaak veel dieper van bewust moeten zijn.

      BeantwoordenVerwijderen