zondag 17 april 2022

Het is toch waar!

Heb je het ook weleens, dat je iets eerst niet geloofde en later wel? Dat je eerst ergens aan twijfelde en het later zeker wist? Het kan gebeuren!

Eigenlijk is dat precies wat er gebeurde rondom het lijden, sterven en opstaan uit de dood van Jezus. We zien het bij het kruis al.

Toen Jezus stierf was er een enorme aardbeving. In Mattheus 27:54 is vervolgens te lezen: De commandant en zijn soldaten die bij het kruis waren, schrokken vreselijk van de aardbeving en alle andere dingen die er gebeurden. ‘Deze man was werkelijk de Zoon van God!’ riepen ze uit. Ineens geloofden ze precies wat ze eerst ontkenden!

Jezus wordt begraven in een tombe, maar Hij staat op uit het graf. Enkele vrouwen waren de eerste die dat ontdekten. In Lucas 24:9-11 lezen we: Ze holden terug naar Jeruzalem om aan de elf apostelen en al de anderen te vertellen wat er gebeurd was. Maar toen de vrouwen—het waren Maria van Magdala, Johanna, Maria (de moeder van Jakobus) en verschillende anderen—het aan de apostelen vertelden, wilden die het niet geloven. Ze zeiden dat het onzin was. 

Jezus die opstaat uit de dood? Onzin! Vandaag de dag zijn er nog heel veel mensen die dezelfde mening zijn toegedaan. Maar het verhaal gaat verder. Twee leerlingen van Jezus hebben ook een ontmoeting met Hem, na Zijn opstanding. Ze vinden dat iedereen moet weten dat Hij leeft.

In Lucas 24:33-34 lezen we vervolgens: Ze stonden onmiddellijk op en liepen vlug terug naar Jeruzalem. Daar vonden ze de elf leerlingen van Jezus en zijn andere volgelingen allemaal bij elkaar. Zodra die hen zagen, zeiden ze: ‘Het is toch waar! De Here is weer levend geworden! Simon heeft Hem gezien!’ 

Het is toch waar! Ik hoop dat iedereen op een dag die openbaring krijgt. Waarom? Omdat dat alles in je leven zal veranderen. Omdat je dan hoop voor de toekomst krijgt.

6 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige paasboodschap Marja. Alles in je leven zal veranderen inderdaad! Mooie blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eigenlijk heb ik er nooit aan getwijfeld. Jezus is opgestaan uit de dood.
    Zoals Hij ook Lazarus en meer mensen uit de dood heeft opgewekt.
    Ik vond dat heel vanzelfsprekend dat Hij dan ook zelf kon opstaan uit de dood.
    Ja wat mooi dat de Hoofdman erkende dat Jezus waarlijk de Zoon van God was. Dat vond ik ook een bijzondere zin.
    Ik zal het gedicht even delen dat ik daarbij schreef.

    Erkenning van de hoofdman

    Die diepe duisternis,
    drie uren durend
    waarna die luide klacht
    waarom God Hem verliet,
    de zure wijn, de rietstok,
    Zijn laatste schreeuw
    die tempelvoorhang brak,
    Hij gaf de geest,
    de hoofdman sprak:
    "Waarlijk, de Mens,
    Hij wás
    de Zoon van God!"
     
    Coby Poelman-Duisterwinkel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ook ik heb daar nooit aan getwijfeld eerlijk gezegd, het was er ook met de paplepel ingegoten :) Dank je wel voor je mooie gedicht Coby, kort maar krachtig, zoals gewoonlijk!

      Verwijderen
  3. Ja, hoop voor de toekomst, hoe mooi is dat.
    Vertrouwen houden in Zijn liefde.

    Groeten,
    Hilly

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vertrouwen houden in Zijn liefde, niet losalten, blijven gaan met Hem!

      Verwijderen