maandag 25 april 2022

Schrijverij nieuws

Soms verbaas ik me erover hoelang ik kan worstelen met het schrijven van een boek. Maanden kijk ik soms niet naar m'n manuscript en dan ineens lukt het weer. Het is en blijft een kwestie van discipline en strakke deadlines stellen. Hoe dan ook, er ligt er weer eentje op de plank šŸ˜

Vorige week kwam mijn negende Engelstalige boek uit: First Love. Het is het op 1 na laatste deeltje in een serie over de Tien Geboden in de 21e eeuw en het is een uitwerking van het zevende gebod: Gij zult niet echtbreken.

Niet echt het makkelijkste onderwerp natuurlijk, maar ik geloof zeker dat het een mooie en inspirerende boodschap is geworden over Gods trouw en liefde. Zijn liefde voor Israƫl, voor de mensheid en voor jou als lezer. Het boek kost een tientje, mail me even als je interesse hebt

Het schrijven van blogs gaat me over het algemeen makkelijker af, maar ook dat is afhankelijk van het onderwerp natuurlijk. Voor www.ikzoekgod.nl schreef ik onlangs een blog over de terugkomst van Christus, een 'hot topic' in deze tijd. Er kwamen enorm veel reacties op. Wellicht kan zo'n eenvoudige blog je helpen in gesprekken met mensen die er vragen over hebben.

Voor Opwekking Magazine schreef ik vorige week mijn 165e column. Poeh, dat kost me soms ook bloed, zweet en tranen hoor. Je kan het magazine tegenwoordig online lezen. Een aantal columns heb ik overigens van tijd tot tijd op deze blog geplaatst, die kun je HIER vinden. Misschien handig als je eens een spreekbeurt of studie moet voorbereiden.

In mijn serie Frisse Kijk boekjes heb ik steeds twaalf columns verzameld en daar vragen en discussiepunten aan toegevoegd. Ze worden veel gebruikt in kleine groepen. Je kunt ze via de boekhandel bestellen of door een mailtje naar mij te sturen.

4 opmerkingen:

 1. Wat mooi Marja dat er weer een boek is verschenen. Het kost soms inderdaad veel moeite om te schrijven (herkenbaar) maar het is altijd bemoedigend om te zien hoe je werk dan ook weer gezegend wordt. Veel zegen bij al je schrijverij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Wendy, ik ben ook altijd opgelucht als er weer een boek is... maar het idee voor de volgende dient zich ook alweer aan (herken je waarschijnlijk ook wel) :)

   Verwijderen
 2. Gefeliciteerd met je nieuwe boek. Hieperdepiep! Ik heb Ć©Ć©n boekje van je. Wat een onderwerp. Ik zou het fijn vinden als er een vertaling komt!

  BeantwoordenVerwijderen